Avatar

Elvärmeutvikning och invikning

av Seawolf @, lördag, september 15, 2012, 23:17 (4249 dagar sedan) @ Pinja

Ursäkta Ole, du har helt rätt. Jag tänkte nog inte på Norges unikt fördelaktiga situation. Ni har väl i princip mera elkraft än ni kan göra av med, eluppvärmning inräknad.

Norge deltager i EU:s elmarknad, och därmed kommer varenda ökning och minskning som sker i Norges samlade elkonsumtion att direkt påverka mängden elproduktion i de fossilbränsledrivna kraftverk i EU som står för 100% av alla ökningar och minskningar av EU:s totala konsumtion.

Att tro på annat är lika irrelevant som att tro att man kan ändra vattenståndet i Östersjön med att ändra flödet i några av de älvar som rinner ut i detsamma.....

Norge är ett av de mest hycklande länderna på jorden vad gäller CO2-utsläpp. Man talar med munnen om satsningar som skall få ned fossilbränsleanvändningen och därmed CO2-utsläppen inom Norge.
Samtidigt tillåter och uppmuntrar Norge att oljebolag skall leta fram mera fyndigheter på norska vatten och börja utvinna dem. Alla fossila bränslen som tas upp bildar CO2 vid sin förbränning oavsett var på jorden det sker, och ENDA sättet för Norge eller andra nationer som kan att minska moder jords CO2-utsläpp, vore att i stället BEGRÄNSA oljeutvinningen.

Norge satsar sen de oljepengöverskott man får i en oljefond som investerar i aktier mm. Enligt den rike Norrman som Skavlan interviewade i fredags, så har denna fond förvalatat dessa pengar så kasst att den idag inte innehåller flera kronor än vad man satt in, krona för krona.
Om Norge i stället hade haft vett nog att låta oljan ligga orörd, hade värdet på det hela idag varit flera gånger större på grund av att olja blir allt dyrare och det lär bli ännu mera så senare. Av alla Norgehistorier är just denna som dessvärre är sann (för Ola NOrrman) den som på allvar får Norrmännen att framstå som dummare än nästan alla andra......

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum