Avatar

Eldrift helt Frankt

av Seawolf @, lördag, september 15, 2012, 17:35 (4263 dagar sedan) @ rigaskräcken


Elbilar i sig är en bra idé även om energin kommer från fossila bränslen. I en bilmotor tillvaratas 30-40 procent av bränslets energi. I kedjan fossilkraftverk-lagring-elmotor uttnyttjas mer. Har ingen siffra tvärr.

Fel, helt fel. Jag har vid flera tillfällen förklarat i siffror hur mycket sämre det är att omvandla fossilkraft till elbils-el, och mest för att man totalt missar den för bilens uppvärmning nödvändiga spillvärmen som förbränningsmotorn ger tillgång till.

Men den miljöpolitiskt förstockade kan uppenbarligen inte ta till sig fakta, vilket i sin tur visar att skolans undervisning i sådant har brutit samman. Ell rent av kan klassisk dumhet vara orsaken.

Personligen är jag FÖR elbilar, men först då man säkerställt en rejäl utbyggnad av kärkraftverken i EU och världen,och helst med utvecklade reaktortyper som tar vara bättre på uran och torium mm.

Tills dess kan elbilen vänta, den är inget problem att bygga, det är bara att trycka påknappen. Kärnkraftsutbyggnad/utveckling tar decennier.

BÖRJAR man med elbilar kommer man att bränna MER kolväten än med dagens snåldieslar/dieselhybrider. Alltså dels totalt kontraproduktivt, dels kommer det att orsaka att elpriserna rakar i höjden ÄNNU mer till ingen nytta.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum