Avatar

Välkommen till verkligheten

av Rövarn ⌂ @, måndag, januari 14, 2013, 13:23 (4129 dagar sedan) @ Nitgubben
Ändrad av Rövarn, måndag, januari 14, 2013, 14:05

"Är det då inte bättre att tjäna mer genom att jobba?"


Jo det är det men gör man det om man...

"Och, det är självklart att man tjänar mindre på enklare jobb, men om det ska röra sig om tolv, femton eller tjugofem"


...tjänar 12-15 tusen?

Jag vill inte ha något trasproletariat. Man ska kunna försörja sig på sin lön. Att betala någon 15 000:- för en månads arbete är inte att respektera denna människa.

L

Varför skulle det inte vara respektabelt att betala ut 15kkr i månadslön? Hellre 12-15kkr i "seriös" månadslön för att bereda jobb åt en arbetslös i Sverige, än 4-5kkr "svart" till en utländsk "gästarbetare" utan avtal eller socialt skyddsnät!


Felet idag är väl att det allmänt anses att alla ska ha samma standard, ordspråket "Rätta mun efter matsäck" finns inte längre i folks medvetande... Oavsett om man har ett jobb med låg inkomst eller inget jobb alls anses man ha rätt till samma standard som vilken höginkomsttagare som helst.

Ingen vill ta det första tio "hundåren" med lägre lön i arbetslivet, alla ska ha lika lön oavsett erfarenhet, för visst ska väl Kalle, 21 år som nyss flyttat hemifrån kunna ha samma levnadsstandard som Oskar, 56 år med 35 år i arbetslivet som arbetat sig upp till att vara högre tjänsteman och en hyfsad lön? Inte ska väl Kalle behöva spara för att kunna köpa en 50" TV med tillhörande surroundanläggning för 15kkr, Oskar köpte ju sin kontant! Varför ska Kalle behöva sitta med en sunkig budgetdator för 3000 när Oskar kan köpa en skithäftig dator för 10 papp rakt av. Varför ska Kalle behöva åka omkring i en begagnad Toyota från -96 när Oskar kan byta till ny Volvo vart tredje år och lägga mellanskillnaden kontant, mm. mm...?

Oskar började jobba för 35 år sedan, precis där Kalle är idag!

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum