Välkommen till verkligheten

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, januari 14, 2013, 18:45 (4128 dagar sedan) @ Rövarn

Problemet är att vi i västvärlden å ena sidan vill kunna köpa billiga produkter som tillverkar under minst sagt dåliga förhållanden i länder där skatter på produktionsmedlen t.o.m. subventioneras av staten. Å andra sidan intalar vi oss att det är finfint att hålla oss med höga ideal om välstånd via höga löner och bidrag för alla och skithöga skatter för de som kan få kavalificerade jobb. Sen lägger vi dessutom höga skatter på sådant som energi och annat som gör att inte ens sådan produktion där lönekostnaden inte är avgörande kan utföras här till konkurrenkraftiga priser. Så t.o.m. denna slags produktion knuffas utomlands i raskt tempo, alltmedan de billiga ländernas högutbildade och enormt motiverade medborgare nu håller på att spurta om även den delen av västs befolkning på deras egen planhalva.

Etniska Svenskar är alldeles särskilt dåligt funtade för att anpassa sig till en krympande kostnadsnivå, de bidragsnivåer som en svensk tycker man knappt kan leva av, kan utnyttjas enormt mycket bättre av duktiga invandrare från fattiga länder, där man vet hur man livnär sig genom att tillaga mat av extremt billiga råvaror (blir inte nödvändigtvis dålig mat för det).

Som sagt innan, ekvationen går bara inte ihop, och något som radikalt (men kontrollerat) släpper ut lustgasen ur västvärldens höglönebubbla är nödvändigt, annars kommer den att explodera med mycket värre resultat.

"Välkommen till verkligheten" är en bra rubrik.....


Ja.
Men du svarar inte på mina frågor - dvs hur du rent praktiskt tycker man genomför dina förslag till att lösa detta.


På samma sätt som idag, med begränsning att...!

..?

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum