Avatar

Olika syn.

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, måndag, december 21, 2009, 09:30 (5247 dagar sedan) @ Gert
Ändrad av S-B A-son, måndag, december 21, 2009, 09:48

Tänk så olika man kan se på julmaten? Jag tycker om doften från den kokande skinkan, ända sedan barnsben. Och den första skinkbiten efter griljeringen smakar himmelskt. Och grisfötter är otroligt gott. Tyvärr är jag den ende i familjen som uppskattar denna delikatess, väl att jämföra med den rökta rensteken, löjrommen, syltorna och sillinläggningarna.

Att ta vara på allt är en oftast en i mitt tycke miljöriktig åtgärd. Exempelvis den gädda på 9 kg jag fick på kastspö i slutet av 1800-talet där köttet var hårt och torrt som någon mjuk träsort, och receptet fick bli att mala hela härligheten i en köttkvarn för att sedan göra himmelskt goda fiskbiffar (ja, det finns finare ord för det).

En orsak till att man tycker att skinkan smakar mindre är naturligtvis att ens smaklökar åldras och avtrubbas. Mitt recept blir att sluta röka, vilket jag gjorde för några år sedan. Trots att jag tyckte att det inte var något som helst fel på löken (i tungan) kom smak- och luktsinnet tillbaka på ett för mig överraskande sätt. Allt luktar inte gott!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum