Det nya Sverige: svenskar på flykt inom/från Sverige

av Walter Mitty, tisdag, februari 02, 2010, 23:19 (5200 dagar sedan) @ Tomas E

Senast jag var i Malmö var på en kurs ca 1986 och jag minns staden som en småstad modell stor, den där sorten där småbarnen leker ensamma i parken och farmor med rullator matar änderna i en annan park. Båda aktiviteterna sker i trygghet.

Det var då det. Nu är det andra tag. Segregationen har gått långt, på sina håll är det stor arbetslöshet (stora grupper är alltså inte med i samhället).
Mitten på 80-talet, och några år därefter, gick det utmärkt att leva i Malmö. Idag - tveksamt. Själv skulle jag inte välja att bo i Malmö med familj o barn.

Om det är för tufft i just Malmö - är det inte långsökt att då söka tillflykt ~500 mil bort?


Förstår inte vad du menar. 70 mil bort i Stockholm kändes väl inte tillräckligt långt bort och inte tillräckligt tryggt.

Inget svårt att första vad som avses här. Den som väljer att flytta 500 mil har sannolikt haft det på agendan ett tag, en lokalpolitiker som agerar fel tas som intäkt för flykt. Men det är en anmärkninsgvärd användning av ordet (flykt) i sammanhanget - Stockholm (som ligger 60 mil bort) har ett helt annat klimat, och på vägen dit finns det ett nästan oändligt antal möjligheter som alla saknar denne lokalpolitiker.
Hade det varit flykt hade det räckt att ta sig till Sösdala, Markaryd, ... ja, till-och-med Lund. Inget av dessa ställen har på något sätt de senate 50 åren utmärkt sig för någon förföljelse av andra raser, religioner, ...

Faktum är, många har valt att lämna Malmö till förmån för kranskommunerna, just pga av de problem som finns i själva huvudorten.

Låt det inte finnas någon tvekan här: I vårt land skall ingen behöva vara utsatt pga av ras, religon osv. Ingen politiker skall agera mot den ena eller andra folkgruppen.
Dt vore utmärkt om samma sak gällde också utanför vårt fagra land. Så är det inte, men det finns ingen anledning att importera de konflikter som finns, ej heller den tillhörande argumentationen.
Här skall vi inte acceptera att någon förföljes. Ingen!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum