Det nya Sverige: svenskar på flykt inom/från Sverige

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, februari 08, 2010, 14:10 (5194 dagar sedan) @ Tomas E

Med risk för att tolka dig fel: menar du att det inte finns några skillnader mellan olika grupper? I så fall: vad grundar du den uppfattningen på?

Tror det finns större skillnader mellan individer än mellan grupper.
Titta bara på oss - vita, svenska män i medelåldern och uppåt som har båtar som intresse. Det är stora skillnader på hur vi väljer att leva våra liv, vad vi har för åsikter osv. Att bunta ihop folkslag och lägga på dem åsikter och egenskaper i så stora grupper som "invandrare", "muslimer" eller "araber" eller vad du vill tror jag inte på. Det är ett utslag för rädsla för det som är annorlunda, man kan kalla det främlingsrädsla. Är man dessutom fientligt inställd till dem, vad kan man kalla det då annat än främlingsfientlighet?

Det jag ville peka på var att det alltid finns några längst ner på hackskalan som får skulden till all skit som händer i samhället. Just nu är det muslimer som är i skottlinjen. Tyvärr ligger detta i människans natur verkar det som, liksom det också finns i människans natur att man lever upp till bilden man får påmålad på sig. Tror alla att man är en gangster och parasit hamnar man nog där tillslut också.
Tyvärr.

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum