Vissna båtbatterier i marinhandeln..

av cptn G, måndag, april 19, 2010, 18:25 (5123 dagar sedan)

Köpte ett 105 A AC DELCO marinbatteri av Bryggan i Solna den 24 mars utan att mäta det i butiken.

12,44 V visade det sig hemma. Måste matcha lika batt två år gammalt med 14,33 V efter vintern. Laddade på alltså med Ctek-laddarn fram till igår, 13,02 V. I morse 12,91 V.

Tycker inte detta duger. Batt borde ta emot laddning och visa upp mot 13,8 eller mer. Har därför lämnat tillbaka efter lite diskussion. Pengar i retur av Bryggan, heder åt dom. Återlämnade o laddade blir det bästa battet på deras lastpall nu....

Besökta dessutom Watski/Seasea på Erstagatan och SeaSea i Viggbyholm och det var samma skit med battarna där. Dom gillade inte att jag mätte med instrument. Obelastat låg de flesta i intervallet 12,44 - 12, 72 V. Inget vidare alltså

Min misstanke är att man köper in några pallar batterier som ställs ut i butikerna utan att ha laddats sedan tillverkningen för, låt oss anta 5-6-XX månader sedan. Jag tror helt enkelt att batterierna inte fått den vård de ska ha för att säljas som fullgoda produkter. Och att det i sin tur beror på att säljsystemet och produktsystemet (lagring, underhåll, transporter mm) inte är anpassat till de krav vissa produkter ställer. Jämför batterier med hantering av färska matvaror.

Vad kan vi ställa för krav som konsumenter? Gissar att jag kommer få det svårt att hitta ett friskt 105 A batt i den storlek som går ner i min trånga skuta.

el cptn G


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum