Avatar

skatteväxling...

av Håkan, Göteborg, söndag, juni 23, 2019, 08:31 (115 dagar sedan) @ Seawolf

Kedjebrevsprincipen är en sak. En möjlighet till totalt oåtkomliga penningsvärdestransaktioner är en annan sak. Det är den senare som driver utvecklingen, och rätt konstruerad måste inte nödvändigtvis den senare medföra den första.

Man kan jämföra med handeln med verk av kända och döda konstnärer. Ingen vettig människa går och tror att t.ex. en del tavlors hidösa försäljningspris har något att göra med någon slags fantastisk talang hos dess skapare, det handlar endast om en handel med värden som skall undandra sig förmögenhetsvärden som syns för skattemyndigheterna.

Om dessa saker kan man ha åsikter men som vanligt gäller det att ha klarsynthet över vart utvecklingen kommer att gå, vilket inte på minsta vis är samma sak som att man gillar den.

Ungefär som att stå i skymd kurva mitt i vägen och tycka att det vore fel om en bil kom körande i full fart men inte tro på att det där ljudet som hörs betyder att det faktiskt kommer att hända vare sig man gillar det eller ej.

Jag håller med om att en meteorolog inte gillar regn om han kommer med sin prognos att det blir regn, Seawolf, vilket är ett annat sätt att uttrycka det - även om han naturligtvis hoppas att hans prognos är riktig.

Vi får väl däremot hoppas att din prognos är fel, detta då bitcoin är ren skurkverksamhet, då det är riktiga pengar som ackumuleras av bedragarna medan de sista in i kedjebrevet kommer att sitta där med sin virtuella valuta och undrar vad som hände.

Den här bilden skickade jag nyss till drufsan i London och den uttrycker läget i världen rätt bra.

[image]

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum