Avatar

Ulf Kristerssons egna ord...

av Håkan, Göteborg, måndag, december 23, 2019, 20:10 (399 dagar sedan) @ S-B A-son

Vet inte riktigt vad ole sa i sitt inlägg som jag ska hörsamma?

Lite allmänt om Kristerssons "löfte".

Såvitt jag förstår talade Kristersson med Heidi som representant för Alliansen, inte som representant för sitt eget parti. Han ville inte som Alliansmedlem varken samarbeta eller samtala med SD.

Men så dog ju Alliansen i samband med Januari-överenskommelsen.

Stackars Heidi förstod inte skillnaden. Inte jag heller. Och många med mig.

Jag tycker att Kristerssons agerande är typiska politikerkrumbukter. M vore betjänt av att ha en tyngre partiledare. Inte en som alltid är i bakhasorna på Jimmie, som i mitt tycke är mycket kompetent som partiledare.

Mvh Sven-Barry

Du hörsammade genom att höra av dig i ämnet, Sven-Barry, ett sätt att göra en ole är annars att bara försvinna när man inte kan svara på en fråga eller då det man tyckte var kul att hålla på med inte är så kul längre - för att sedan dyka upp igen i en ny tråd efter ett par dagar eller ibland längre än så.

Alliansen har aldrig varit en förening med medlemmar och representanter, Sven-Barry, ordet Alliansen har från första stund bara varit ett enkelt sätt att beskriva fyra oberoende partiers deklaration att om deras sammanlagda antal riksdagsplatser efter ett val gör det möjligt för dem att gemensamt bilda regering så gör de det.

Så det du förstår av Kristerssons roll då han träffade Hédi Fried är fel, han var där som partiledare för M och inget annat - förutom att vara en människa förstås.

Alliansen dog tidigare än i Januari, den dog i samma ögonblick som C med Annie Lööf som styrande röstade mot Kristersson som statsminister - det borde du Sven-Barry förstå också.
Jag såg en intervju med gamle Göran Persson för en tid sedan där han sade att i det ögonblicket, med Annie Lööf svikande alliansen, visste han att Löfven skulle bli statsminister än en gång.

Att förstå skillnaden mellan att prata med en svensk privatperson om svåra frågor och att fatta beslut i politiska och parlamentariska svåra frågor är inta bara svårt för Hédi och dig Sven-Barry, det är svårt för alla - men förfall inte till förminskande ord för att berätta om svårigheterna.

Jag tror till exempel inte att ordet "stackars" är relevant gentemot Hédi, men kanske gentemot dig. (Fanken, den där synlige smileyn men nu med ett snett leende, jag måste göra något...)

Och så frågan om tyngre partiledare, det finns ingen i dagens partier som är tung i din mening, alla har varit i bakhasorna på Jimmie sedan SD första gången kom in i riksdagen.

Jag tror att Jimmie och SD själva numera är offer för sin egen popularitet, detta då partiet inte på något sätt har en inre kompetens att leva upp till att bilda regering, vilket ser ut att bli en fullt möjlig situation efter nästa val. Detta vare sig det blir 2022 eller om några månader.

Och, inte att förglömma, en riktigt God Jul och Gott Nytt År till dig och de dina, Sven-Barry!

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum