Censurera och förbjud allt fult och störande. Eller...

av Tomas E @, torsdag, april 22, 2010, 16:53 (5119 dagar sedan) @ Gunnar S
Ändrad av Tomas E, torsdag, april 22, 2010, 17:04

Lars Vilks har fått massor av skit för sina drivvedsskulpturer och allmänt provokativa hållning till konsten. (Men som plötsligt fått erkännanden utanför de gängse kretsarna när hans provokation resulterade i en viss rondellhund)

Jag har själv en rondellhund hemma, signerad av den store konstnären och med ett inköpspris om 500 kronor. Den lär stiga rejält i värde den dag islamisterna mördar konstnären. (Nej, jag skrev inte att jag hoppas att de gör det.)

Den ska pryda väggen ovanför matsalsbordet och är tänkt att på ett vällustigt sätt stimulera middagskonversationen vid besök av gäster. För övrigt ter den sig förvånansvärt ful, anspråkslös och liten (A4-storlek). Hur den har kunnat orsaka ett sådant rabalder är fullkomligt obegripligt.

Listan kan göras lång av konstnärer som 'stört' sin samtid med provokationer och därför utsatts för förföljelse, avkrävts yrkesförbud, fängelse, ja t.o.m dödsstraff men som i backspegeln visat sig vara både banbrytande och ha en enorm betydelse inte bara för sin samtid utan långt därefter.

Lars Vilks kommer att gå till historien som en av Sveriges största konstnärer genom tiderna.

Men kanske jag har missuppfattat situationen - i själva verket har kanske ni som sågar Anna Odell varit och sett hennes verk och därefter gjort en bedömning av hennes värde som konstnär?

Jag är ointresserad av hennes konst och har därför inga synpunkter på den mer än att jag anser att det är fullständigt oacceptabelt att involvera skattebetalarna (i egenskap av finansiärer av utryckningsfordon, sjukvård m m), förbipasserande och sjukvårdspersonal.

P.S. Att borra hål i berget var synnerligen korkat och kan inte på något sätt ursäktas med att militären till stor del redan sabbat ön och dessutom som vanligt inte städat upp efter sig. D.S.

Det är endast det bestående ingreppet som jag reagerar på. Det gäller att försöka reagera med urskiljning, annars blir tillvaron lika jobbig som den är för den som i religionens namn låter ryggmärgen styra istället för huvudet.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum