Avatar

Är det kört för L

av Håkan, Göteborg, måndag, januari 04, 2021, 18:05 (24 dagar sedan) @ Pinja

L är en viktig pusselbit inför nästa val. Med c förankrat hos s/MP måste övriga borgerliga partier få egen majoritet. Om man antar att SD har nått sin ungefärliga övre gräns, skulle det hänga på de gamla partierna att rycka upp sig. För detta skulle det behövas någon typ av dragplåster av det slag som vi ibland har sett i svensk politik. Som t.ex. Westerberg effekten i tiden, eller Ebba Busch´s uppryckning av KD nu senast. Här skulle L kunna göra en insats, men Sabuni befarar jag redan är ett utspelat kort, och hennes medtävlare var ju en slätstruken prick, som dessutom nog ligger betydligt närmare Annie Lööf än den övriga borgerligheten. Som vem ska ta tag i och rädda L, och Sverige?

Pinja

För att ta din avslutande fråga först, Pinja, så finns det ingen anledning att rädda L.
Det finns aldrig någon anledning att rädda ett parti - har partiet inget att komma med som får minst fyra procent av de som ids gå och rösta att rösta på det partiet, ska de inte räddas av vare sig ideologiska eller valtaktiska skäl.

Den andra delfrågan om att rädda Sverige är svårare att svara på då inget parti, eller grupp på högst två partier från samma del av spelplanen, har en chans att få egen majoritet i riksdagen.

Det som skulle förhindra en systemkollaps, ett samhällsuttryck för att gå i väggen och bli ett vårdfall, vore ett antal beslut med omedelbar verkan.
Endast en regering med egen riksdagsmajoritet har en chans att göra något sådant.

Vilka beslut frågar någon, och mitt svar är att ett av dem ska vara att befintliga nationella och internationella lagar och överenskommelser ska tillämpas. Punkt.

Mycket skulle följa redan av detta "lilla" steg, Sverige skulle till exempel från en dag till den nästa inte ha någon fortsatt invandring överhuvudtaget utöver anhöriginvandring och arbetskraftsinvandring, och några få riktiga asylsökande kanske, de som kunnat flyga hit utan att befinna sig i annat säkert land dessförinnan.

Dessutom skulle alla dessa grupper bli kraftigt reducerade i antal om berörda myndigheter började granska var applikation så som den ska granskas.

Det finns mycket att göra, vart fjärde år finns chansen att börja.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum