Avatar

Är det kört för L

av Håkan, Göteborg, tisdag, januari 05, 2021, 15:55 (12 dagar sedan) @ Pinja

För att ta din avslutande fråga först, Pinja, så finns det ingen anledning att rädda L.

Njae, håller inte med. Nu när c som sagt glidit över i s/MP sfären behövs alla möjliga krafter som kan ge oss den borgerliga regering som vi så oerhört väl behöver. L har en liten väljarkår på några procent. Denna kan mycket väl bli tungan på vågen. Det värsta scenariot är om L erhåller nästan 4%, men faller ur riksdagen. Då är dessa röster helt förlorade. Om den nuvarande nuvarande splittringen av den lilla väljarskaran fortsätter, och väljarstödet ligger kvar kring 2-3%, finns det risk att en del går till c. Så det vore viktigt att L kunde komma tillbaka åtminstone till sin gamla pre Björklunds hjärnsläpp storlek. Med tanke på regeringsbildning, så finns det också mycket dugligt folk inom L, troligen mer än i de övriga borgerliga partierna.

Pinja

Våra åsikter handlar nog mest om hur vi ser på taktikröstande, Pinja, vilket jag ser som ett missbruk av själva den demokratiska idén och att vara manipulativ i stället.

Att rösta på ett parti man annars inte skulle ha röstat på, eller att stödja ett parti man annars inte skulle ha stött, med avsikt att ett eller flera andra partier därigenom hålls borta under åtminstone ännu en mandatperiod - känns det igen på något sätt?

Den här artikeln på bulletin.nu handlar till en del om detta.

https://bulletin.nu/kronikorer/all/sabuni-borde-stalla-ultimatum

Och apropå bulletin som nystartat media har jag läst allt de publicerat sedan starten, och jag ger dem möjligen ytterligare några veckor innan de inser hur fel hela upplägget är.
Tråkigt för så många imponerande medarbetare men de kommer nog igen framöver.

Och apropå igen, det du Pinja nämnde om dugligt folk i L, mer än i övriga borgerliga partier - kan du förtydliga det med exempel?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum