Avatar

Ygeman i Trump klass

av Håkan, Göteborg, tisdag, februari 09, 2021, 14:03 (23 dagar sedan) @ Pinja

Jag lyssnar på ett inslag i P1-Morgon om elförsörjningen där energiminister Anders Ygeman debatterar med m-ledaren Ulf Kristersson. Ygeman fortsätter i bästa/värsta Trumpklass att förneka de enorma problemen med vår elförsörjning. Och studioreporterns naivitet och okunnighet stöder honom indirekt.

https://sverigesradio.se/artikel/debatt-hur-ska-sverige-klara-elforsorjningen-framover

Sedan läser jag Vidar Andersson, som skriver insiktsfullt om det nya MP Språkröret och kärnkraften.

https://folkbladet.se/artikel/j8681wpr

Frågan är om inte energipolitiken, av alla misslyckanden, är den allra mest akuta anledningen till att byta ut nuvarande regering.

Pinja

PS: Frågan är väl om ens Trump riktigt når upp till Ygeman klass. Bagdad Bob kanske är en bättre jämförelse.

Jag tycker inte Ygeman var fullt så kass som du framställer det, Pinja, men alldeles klart är att regeringen har lämnat energifrågorna till Miljöpartiet och att varken Ygeman eller någon annan från S vill riskera något genom att bli konkreta i ett sådant här samtal.

Det som övriga i tråden, och Kristersson också i någon mån, påpekar är det grundläggande i elförsörjning - att i samma ögonblick en förbrukare kopplas in och oavsett om det är en LED-lampa eller en tusenhästars elmotor - ska nödvändig effekt levereras. På sekunden eller snabbare.

Jag tror en massa människor i stället ser det som att jamendå får vi ju starta ett av reservaggregaten...

Jag är nyfiken på om någon, dvs Seawolf, kan berätta vad det innebär att starta upp ett kolkraftverk tidsmässigt från noll, och vad det förbrukar på tomgång om det ska kunna snabbt kopplas in vid behov.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum