Avatar

(Sagan om) Bill och Greta

av Seawolf @, lördag, februari 27, 2021, 16:58 (1154 dagar sedan) @ Pinja

Diktaturer hämmar uppfinningar och entrepenörer. Kina tillåter det hela så länge diktaturen får sitta med i det innersta.
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/klart-idag-kinesisk-5g-forbjuds-i-sverige
I Arabländerna kokade det av utveckling under en period tills en islamdiktator lade locket på så det hela stendog.
https://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/01/29/muslim.inventions/index.html?iref=allsearch
I Europa hände det inte så mycket medan kyrkan, främst den katolska, under nästan ett årtusende lade locket på. Jorden ÄR platt, och gud utser Konungen. Eller som i Sverige: Gustav Vasa utser Gud. Mm.....
Det var först sedan kyrkans makt urholkades som Europa började få fart på vetenskap och uppfinnande. Sverige var sent ute, men i takt med att skolor infördes och religionens makt minskade i kombination med frihetsideal så kom även Sverige loss.

Numera har Västvärldens utbildningsväsende och största delen av media tagits över av rödgröna aktivister med ett enastående faktaförakt och åsiktsförtryck och en frenetisk propaganda för identitetspolitik, HBTQ-ideal, klimathysteri. Därmed kommer utvecklingsintensiteten att drunkna i nonsense.

Frågan är var nånstans i världen upplysning, vetenskap och faktarespekt i kombination med tillräcklig frihet kommer att leda till nästa utvecklingsvåg.

Glöm inte att bortåt 50% av high-techverksamma i USA har fötts och grundutbildat sig i andra länder, främst Asien!
https://cen.acs.org/careers/diversity/Science-US-built-immigrants-keep/97/i9

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum