Avatar

MEM

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, december 04, 2021, 14:56 (163 dagar sedan) @ Håkan

Om man tänker efter är det nog utsiktslöst att drömma om någon ny kärnkraftsera i Sverige, såvida inte det nuvarande konserbativa blocket SD/M/KD vinner egen majoritet i riksdagen och behåller den under lång tid. Särskilt det senare är ju knappast troligt.

Det ser mao ytterst mörkt ut för vårt land, eftersom ju ALLT i det moderna samhället bygger på en säker och rimligt prissatt energiförörjning.

Pinja


Den nye energiministern med det knepiga namnet är ju inte för kärnkraft.

Men, problemet är ju att det för producenterna knappast går att räkna hem kärnkraft över tid. Speciellt inte mot bakgrund av vad MP kan hitta på.

Läste en intressant artikel i Ny Teknik. Ja, jag måste väl också dela en länk men jag säger ju vad jag tycker om den innan jag delar olikt andra.

https://www.nyteknik.se/opinion/vindkraftbolagen-bor-styras-till-att-hoja-kraft-tillgan...

Mvh Sven-Barry


Det knepiga namnet är Khashayar Farmanbar och han är född i Iran, Sven-Barry, och det vore respektfullt att inte förminska honom på ditt vanliga sätt.

Men jag undrar också över det där att du säger vad du tycker om din länk innan du delar den - "olikt andra."

Jag kan inte se något om vad du tycker om artikeln, men här kommer vad jag tycker efter att ha läst den, inklusive ett tillägg av skribenten.

Artikeln innehåller mycket av det som framförts också på upa om skillnaden mellan energi och effekt, och med intressanta synpunkter på vindbaserad energilevarans och hur ägarna till sådana kraftkällor kan göras mer ansvariga för att tillhandahålla motsvarande effekt i elnätet också då det inte blåser.

Men en uppgift i artikeln var ny för mig, att ett tvåhundra meter högt torn kollapsat under byggnmad och med antydningar i den fortsatta texten att en eller flera vingar då var monterade.

Det är också intressant att läsa artikelförfattarens fortsättning om detta:

"Sen kommer den allvarliga tekniska frågan; Vi förstår att haveriet orsakades av ett konstruktionsfel. Bladinfästningen håller inte, och 150 krafttorn skall byggas om."

Var kan jag hitta något om dessa 150 krafttorn, Sven-Barry eller andra, jag vill alltid läsa och fundera och dela med mig om vad jag tycker om det som händer.

Håkan

Här kan du läsa en artikel om det kollapsade tornet utanför Jörn i Västerbotten. Det och andra artiklar om detta är inte svåra att hitta.

https://www.nyteknik.se/energi/230-meter-hogt-vindkraftverk-kollapsade-i-sverige-7005537

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum