Avatar

Probl2022 blir året då elförsörjningen bestämmer valutgången

av Håkan, Göteborg, onsdag, januari 12, 2022, 13:50 (124 dagar sedan) @ Seawolf

Om man ska försöka kämpa sig till lite optimism, kan man kanske säga att det bra att s peakar nu och inte senare under valåret. Nu finns tid för skandaler och opinionsras.

Men långsiktigt ser det nog ändå verkligt hopplöst ut för Sverige. Att en så stor del av valmanskåren stöder de partier som utgör den nuvarande regeringsmakten när det finns såå mycket att ta itu med, och så gott som allt är sånt som nuvarande regering har misslyckats kapitalt med. Tillräcklig självinsikt verkar saknas helt enkelt.

Pinja


De rödgröna väljarna består av allehanda bidragstagare (15% av valmanskåren) under olika epitet. Sen tillkommer de 15% av valmanskåren som har sina jobb via skatterna, dvs, större delen av alla offentliganställda samt den myriad av organisationer som drivs med skattemedel de också.

För S gäller att, bortsett från ledarskiktet som har bra löner, hålla ner både bidragsnivåerna och fotfolkslönerna såpass att skatterna precis räcker för att ge regeringsunderlag, så att man via utnämningsprivilegiet kan tillse att greppet om Sverige bibehålles utan att skatterna rusar så mycket att både företag och kvalificerade jobb flyr landet på allvar.

En oslagbar kombination! De kriminella gängen kör med samma princip: Man utkräver precis så mycket "beskyddarpengar" att de drabbade företagarna precis inte kastar in handduken.

Det verkar inte hopplöst i Danmark, Pinja och Seawolf, men här har det nu gått så långt att det faktiskt är hopplöst.

En nation som på bara några tiotal år har en så förändrad demografi att en fjärdedel av befolkningen nu är född i andra länder är förbi point of no return.

Speciellt som det vart år kommer åtskilliga tiotusental ytterligare varav de flesta får permanent uppehållstillstånd, en mindre del i form av så kallade flyktingar men de flesta som anhöriga eller arbetskraft. Och de senare sedan många år utan någon som helst kontroll av vad de arbetar med efter att de kommit hit.
Det har just i dagarna återigen börjat skrivas en del om detta.

https://www.gp.se/ledare/danmark-visar-v%C3%A4gen-ur-integrationsproblemen-1.63536353


Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum