Avatar

Ett litet klipp ur en artikel...

av Håkan, Göteborg, torsdag, maj 05, 2022, 17:33 (14 dagar sedan) @ Håkan

Jag låter bli att infoga citat dvs mitt eget inlägg, men jag klistrar in en text från Nyheter 24 som belyser en hel del av hur våra skattefinansierade medier agerar.

Det var illa nog att fulcitera Ebba på svenska, men i sändningar på andra språk går de några steg längre.

"Efter felaktigt återgivna citat av KD-ledaren Ebba Busch efter påskupploppen kräver nu partiet ett möte med Sveriges Radios ledning.De sprider ju rena lögner, rasar partisekreteraren.

Efter påskupploppen uttalade sig Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch om alla de skadade poliserna och ställde i en Ekointervju den retoriska frågan: "Varför har vi inte minst hundra skadade islamister, hundra skadade kriminella, hundra skadade upprorsmakare?"

I en nyhetsartikel från Sveriges Radios arabiska redaktion översattes dock ”islamister” till ”muslimer”, något som Dagens Nyheter först uppmärksammade. Nu avslöjar sajten Doku att också SR:s somaliska redaktion förvanskat Buschs uttalande – och vridit till citatet ytterligare. I en bildtext vid ett porträtt av Busch står det: ”KD:s partiledare Ebba anklagar polisen för att de inte dödade många muslimer.”

KD:s partisekreterare Peter Kullgren säger till Doku att SR:s redaktioner sprider rena lögner och i kanaler där det är svårast att upptäcka.

— Det faktum att det skett i både de arabiska och somaliska sändningarna talar för att det är satt i system. Vi kräver en förklaring och ett möte med ledningen för Sveriges Radio. De har nu att förklara hur de sköter sitt utgivarskap.

I ett skriftligt svar till Doku beklagar SR:s redaktionschef Gaby Katz det inträffade och säger att "det är väldigt tråkigt att det har blivit fel". Bildtexten har tagits bort."

Bildtexten har tagits bort ja, men tror någon upare att rättelser kommer att införas på de sidorna, ihop med en ursäkt till alla arabisk- och somalitalande att de blivit vilseförda?

Och än mer allvarligt, om en rättelse och ursäkt verkligen kommer - hur många av de sidornas läsare kommer att tro att Ebba ändå faktiskt sade så som de läst...?

Sveriges framtid är dyster.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum