Avatar

Epoch Times

av Håkan, Göteborg, lördag, april 22, 2023, 13:40 (370 dagar sedan) @ Seawolf

https://www.epochtimes.se/om-oss

Få se vilka svenska nyheter de skriver om framöver, och inte minst med tanke på deras jättemjuka inställning till alla, om de kommer att hårt kritisera någon eller några svenskar...eller bara säga ajabaja sådär förmanande.

Jag tror faktiskt Seawolf bara skojade med oss och i så fall lyckades han med det.

Håkan


Jag tror inte du har förstått vad Epoch Times försöker vara enligt egen utsago. Nämligen att rapportera fakta och nyheter utan att ta ställning eller att berömma/kritisera det hela.

Det förefaller att svenska media är så agendajournalistiskt deformerade att de har lyckats bibringa allmänheten tron att man obligatoriskt skall ta ställning till de skeenden de skriver om.

Hittills har jag inte direkt reagerat på den rapportering jag ser i Epoch Times såsom vinklad.

Algoritmerna i våra liv gör nu så att jag får annonserade eller sponsrade inlägg om Epoch Times när jag öppnar Facebook, Seawolf, vilka säger en del.

När jag läser det de själva skriver i dessa annonser finner jag lite kul vinklade saker, till exempel det jag citerar:

"– Förr i världen sågs en journalist som en hedersknyffel som sökte "sanningen" och granskade makten åt folket. I dag upplever en del att media istället har blivit ett verktyg för makten mot folket. Självklart är det ett hot mot demokratin.

En ny rikstäckande morgontidning i tryck är unikt i dessa dagar, men tidningen finns också på webben och man har även en e-tidningsapp med senaste nytt."

Journalister som hedersknyfflar, vet de inte om det ganska nedlåtande uttrycket (just från förr i världen) "Murvel"?

Eller man kan tänka på ett av filmhistoriens mästerverk, Citizen Kane.

Och tankarna går osökt till Bulletin för några år sedan, de hade samma storstilade visioner om sig själva.

Men det jag mest undrar över är vem som finansierar detta i Sverige, rikstäckande motsvarighet till morgontidningar och med pappersutgåva var Lördag - och detta utan annonser.

Vad tror du Seawolf?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum