Avatar

Störst är alla universa!

av Seawolf @, måndag, november 02, 2009, 11:26 (5289 dagar sedan) @ Håkan

Om man i all blygsamhet får relatera till Einsteins sätt komma fram till sin relativitetsteori, så lär han ha beskrivit det så att "jag föreställde mig hur världen skulle se ut om jag satt och red fram på en ljusstråle..."

Så min fantasi eggas lite ibland av att begrunda hur världen skulle te sig om jag var förvandlad till något så litet som, och med en tidsskala relevant för en kvark, eller så stor och långsam som motsvarar vårt omgivande universum med kröken och allt.

Och då inställer sig den filosofiska frågan om saker som svarta hål egentligen är en slags bindning till nästa unversum där energimateria kopplas mellan båda?

Och som sagt, baserat på kaosmatematik som kan zoomas i all oändlighet med varierande mönster, så förefaller det lika troligt som något annat att vårt universum är en kvark i nästa uppskalning, osv i alla oändlighet. Dvs. att inom varje strukturs lokala omgivning finns det en storleksgräns, men inte i antalet strukturer eller antalet nivåer av strukturer....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum