Själv kommer jag ändå inte att vaccinera mig!

av Gunnar S ⌂, måndag, november 09, 2009, 16:45 (5281 dagar sedan) @ Rövarn

Är inte snacket om att bygga upp sitt immunförsvar genom att inte vaccinera sig bara nys?
Visst, man kan säkert bli immunare mot några med några av H1N1-varianterna. Men inte mot övriga influensastammar, då skulle folk knappast få influensa flera gånger under sin livsstid.

Problemet som jag ser är att vi inte sett andra vågen ännu, här i Sverige är det kankse bara första som knappt kommit igång. Med den smittbarheten H1N1 har finns risken att uppemot 20% eller mer av befolkningen kan få den. Även om dödligheten är minimal kommer det drabba samhället allt för hårt och inte bara sjukvårdsresurserna utan även andra samhällsfunktioner kommer få grava problem.

Jag tycker det är oansvarigt att inte vaccinera sig.

Och alla konspirationsteorirer är precis lika löjliga som vanligt, eller kanske än löjligare den här gången. Är det ett sammanträffande att ju lägre utbildning man har deså mer benägen är man att sprida konspirationsteorier eller obekräftade fantasier? Det är ju inte precis akademikerna som vädrar påståendena om att den sionistiska läkemdelsindustrin släppt ut viruset.

Jag såg häromdagen ett påstående levererat av en 16-åring med stora skolkproblem att han minsann 'visste' att i Sverige har fler dött av vaccinet än av influensan. Han berättade för den som ville höra att vaccinet var långt farligare än smittan.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum