Avatar

Det blev inget köpt

av Seawolf @, söndag, december 29, 2019, 16:41 (223 dagar sedan) @ S-B A-son

Båten blev utan julklappar i år. Hade en elektrisk spoltoa på gång, men hon som skulle använda den har ångrat sig.
Ledsen Error, men känner att jag måste fokusera på den "nya" generatorn och CTEK-fördelaren så att jag kan komma med en fullödig rapport inom i alla fall nästa decennium.

Har något båtrelaterat blivit inköpt? Kanske tiden inte riktigt räcker till för några av er som verkar djupt upptagna med att var dag titta timmavis på opinionsbildare på den allra högraste av kanter. Men andra kanske har köpt något intressant och trevligt?

Är själv sugen på ett ankarspel men det får anstå ett par år eftersom tiden inte räcker till. Nej, det beror inte på samröre med länkarna. (smiley)

Mvh Sven-Barry, heterligen

Jorå, det pågår motorbyte i lilla TuffTuff. Jag kom över två snarlika men defekta Nannidieslar, och tanken vara att kombinera vissa delar från båda till EN fungerande. Båda med skador på VVX, ventiler och ventiltätningar och i den ena även kolvarna. Men cylinderloppen var helt OK och inom fabrikstoleranserna, tillika med lagren. Efter djupdykningar i Kinas internetmarknader kunde jag skaffa Kubotadelar till c:a 20% av Europeiska priser. (Kubota är en av världens största tillverkare av smådieslar). Utom VVX-erna som är Nanni-unika och därför DYRA. Den ena är baserad på en Kubota Z400, den andra på en dito Z482, men väldigt mycket är identiskt på dem. När jag väl fått upp farten och fått tag i makalöst detaljerade verkstadshandböcker och dito reservdelskataloger så var det lika bra att göra båda motorerna i ordning.
Nu sitter 10-hästaren i båten och diverse installationer av ny ljuddämpare, bränsletank, axel, axeltätning och stävlager samt propeller pågår, medan den andra vilar sig i väntan på kommande försäljning.
https://youtu.be/tEC7Ifykpo4 (10hk)
https://youtu.be/03l_2ghxnFc (14hk)

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum