Avatar

"Regeringen fjäskar för den främlingsfientliga opinionen"..

av Pinja @, Västerås, fredag, februari 07, 2020, 07:33 (1546 dagar sedan) @ S-B A-son
Ändrad av Pinja, fredag, februari 07, 2020, 11:49

Sven-Barry, du verkar mycket upptagen av vidrigheter som hänt för många decennier sedan och av vilka kufar det var som grundade SD, mm. mm. Alla dessa erbarmliga fakta är väletablerade sanningar som ingen ifrågasätter. Men som jag frågade för en tid sedan: Om det fanns och fortfarande finns nazister i vårt land, följer härav att våra socialförsäkringssystem skall vara tillgängliga för behövande från hela världen. För så uppfattar jag att den resonemangskedja som du och många andra (bla Jan Björklund) tillämpar, om man klipper bort ett antal mellanled.

Dvs, gör det faktum att nazisterna och i deras förlängning SD i mycket har haft rätt (inte helt rätt, långt därifrån, men mer rätt än fel) när det gäller flykting och asylinvandring, att vår hållning på denna punkt för alltid måste vara den rakt motsatta?

PS: I Ekot idag berättar man om att utbetalningarna av försörjningsstöd ökar kraftigt till följd av att den stora populationen från 2015 nu uttömt alla initiala stödsystem för att etablera sig i samhället.

PPS: Googlade lite. Här är texten:
"Ekonomi Kommunernas kostnader för ekonomiskt bistånd har fortsatt att öka, rapporterar Ekot. Enligt preliminära siffror från Socialstyrelsen ökade utbetalningarna med ungefär 5 procent under förra året.
Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har genomfört en enkätundersökning till kommunerna. Enligt en majoritet av de 93 procent av kommunerna som svarat beror ökningen främst på att fler nyanlända nu lämnat etableringsfasen utan att ha ett jobb.
Det kom ju väldigt många till Sverige år 2015 och de börjar ramla ur etableringen nu. Många har svårt att få jobb av olika skäl, säger Leif Klingensjö, sektionschef på SKR, till Ekot.
"

PPPS: Jag funderade ännu på det jag skrev i morse nu när jag vek tvätt i tvättstugan. SD har faktiskt haft rätt om invandringen. Den har lett till och leder till ett fruktansvärt samhälle med en orgie av kriminalitet av alla de slag som vi aldrig förr sett maken till. Vi måste ge dem rätt på den punkten. Det betyder inte att de skall styra landet. Men vi kan inte, som det nu är, fortsätta att hävda motsatsen bara för att SDs rötter är vidriga. Fakta är fakta. Och märkväl, orsaken till eländet ligger inte främst i flyktingpopulationen själv, om än delar av den har en mycket "svårsmält" kultur, utan i vår alldeles otillräckliga kapacitet att ta emot den.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum