Avatar

Fler nya båtägare i år

av Seawolf @, onsdag, augusti 12, 2020, 08:03 (1353 dagar sedan) @ Håkan

Ofta är hastighetsbegränsningar på sjön 5 eller 8 knop. Det räcker med ett foto där man kan mäta häckvågornas våglängd i förhållande till båtlängden för att bevisa om man kört för fort. Hade inte du studerat skeppsbyggnad?

Men visst, man kan alltid finna orsaker till att saker blir så svåra att göra att man hellre lägger sig tillrätta i baksätet och muttrar.

Sveriges specialitet är ju som bekant att göra lagar utan någon form av organiserad övervakning i en förhoppning som väldigt ofta infrias, att svensken är så kuvad att han följer detta ändå. Bara den rudimentära risken att råka bli observerad och fälld avhåller majoriteten.

Nedskräpning är ett exempel. Att bevisa att en viss person slängt något visst föremål bland många människor och mycket slängt skräp torde vara betydligt svårare än fallet fortkörning med båt. Jag måste därmed förstå att du är förespråkare för att göra nedskräpning lagligt, eftersom det inte finns övervakning etc. så det räcker.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum