Avatar

Brexit

av Seawolf @, tisdag, oktober 20, 2020, 11:00 (1284 dagar sedan) @ Håkan


Vad gör dagens fiskare med sina fartyg under den tiden?

Enkelt svar: De skrotas för att aldrig återkomma. Detta är en strukturomvandling som om och när den kommer borde ha påbörjats för decennier sedan. Trålfiske är helt enkelt ohållbart, och varför fiskarena skulle hållas under armarna på ett sätt som inte kommer några andra löntagare eller företagare till del, förstår jag inte.

Pinja


Tack för ett tydligt svar, Pinja, men om du tror att ägarna till fartygen skulle skrota dem tror du fel, de kommer att säljas till fiskare som opererar i områden där förbudet inte gäller.

Jag utgår från att du syftar på ett EU-förbud och inte bara ett svenskt, men även EU har mandat endast över en mycket liten del av haven.

Men du har rätt i det där med att aldrig återkomma, och det gäller också fiskarna själva, och vilka som skulle ha kunskaper och kapital att återuppta fiskeverksamhet efter ett stort antal år är en fråga att fundera över.

Några som har annorlunda eller kompletterande synpunkter?

Håkan

Det EU kan göra inom sina vatten påverkar inte den globala situationen, det är sant. Men till skillnad från CO2-utsläppen, så är fiskstammarna, speciellt inom Östersjön, Skagerack och Kattegatt mera stationära än CO2-utsläppen, och därmed är vård av dem någorlunda gripbart.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum