Avatar

Tonen i debatten och förminskande språk...

av Håkan, Göteborg, fredag, februari 26, 2021, 15:25 (53 dagar sedan) @ Håkan

Tja, om man har någorlunda klara åsikter och man ser på valet som en flerdimensionell gungbräda, så inser man att ställer man sig nära pivotpunkten kan man lika gärna ge f-n i att rösta. Man får i stället ställa sig så långt ut som möjligt åt det håll som pekar mest åt de olika håll som huvudsakligen stämmer med ens åsikter.


En bra beskrivning av det som ligger bakom ett demokratiskt system, Seawolf, och en beskrivning jag håller med om.

Det har hänt att det har lett till sådant dåtida väljare valde men som senare generationer av väljare har valt bort, enbart med styrkan av att i efterhand kunna se vad som hände, men sådan är demokratin.

Om en av frågorna vi står inför vore införandet av dödsstraff i Sverige och en majoritet i riksdagen röstade för detta skulle dödsstraff bli en del av lagstiftningen i Sverige, enligt folkviljan.

Om en majoritet i riksdagen röstade för ett totalt stopp för invandring i Sverige skulle ett totalt stopp bli följden, enligt folkviljan.

Om en majoritet i riksdagen röstar för ett ökat stöd med skattepengar till religiösa organisationers verksamheter, så har folkviljan sagt att så ska det bli.

Och så kan demokrati beskrivas, en ständigt föränderlig folkvilja bestämmer och så ska det också vara.

Eller hur, ni alla upare som funderar?

Håkan

När jag läste den artikel i bulletin.nu som jag länkar till härnedan, tänkte jag att den knyter an till mycket som vi samhällsengagerade dryftar i olika trådar på upa, och när jag sökte efter en förankringspunkt fann jag en i ett av mina egna inlägg...jaja.

https://bulletin.nu/sa-gar-det-till-nar-kd-m-v-och-sd-kor-over-regeringen

Få se hur det går för KD i valet om en tid, skulle inte förvåna mig om Ebba Busch visar sig bli en utmaning för Jimmie Åkesson i kampen om huvudrollen under partiledardebatterna i TV.

Att partiledardebatternas skådespel har degenererat till en buskis, på nivåer som får Åsa-Nisse eller Jönssonligan att framstå som kulturella milstolpar, hindrar ju inte mängder av människor att se detta skådespel som demokrati "in action", så låt ridån gå upp.

Jag håller på Ebba, och hon kommer att hålla kvar KD i riksdagen och vem vet, kanske inte ens L behövs för en borgerlig majoritet efter nästa val?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum