Avatar

Tonen i debatten och förminskande språk...

av Seawolf @, fredag, februari 26, 2021, 16:55 (52 dagar sedan) @ Håkan

Tja, om man har någorlunda klara åsikter och man ser på valet som en flerdimensionell gungbräda, så inser man att ställer man sig nära pivotpunkten kan man lika gärna ge f-n i att rösta. Man får i stället ställa sig så långt ut som möjligt åt det håll som pekar mest åt de olika håll som huvudsakligen stämmer med ens åsikter.


En bra beskrivning av det som ligger bakom ett demokratiskt system, Seawolf, och en beskrivning jag håller med om.

Det har hänt att det har lett till sådant dåtida väljare valde men som senare generationer av väljare har valt bort, enbart med styrkan av att i efterhand kunna se vad som hände, men sådan är demokratin.

Om en av frågorna vi står inför vore införandet av dödsstraff i Sverige och en majoritet i riksdagen röstade för detta skulle dödsstraff bli en del av lagstiftningen i Sverige, enligt folkviljan.

Om en majoritet i riksdagen röstade för ett totalt stopp för invandring i Sverige skulle ett totalt stopp bli följden, enligt folkviljan.

Om en majoritet i riksdagen röstar för ett ökat stöd med skattepengar till religiösa organisationers verksamheter, så har folkviljan sagt att så ska det bli.

Och så kan demokrati beskrivas, en ständigt föränderlig folkvilja bestämmer och så ska det också vara.

Eller hur, ni alla upare som funderar?

Håkan


När jag läste den artikel i bulletin.nu som jag länkar till härnedan, tänkte jag att den knyter an till mycket som vi samhällsengagerade dryftar i olika trådar på upa, och när jag sökte efter en förankringspunkt fann jag en i ett av mina egna inlägg...jaja.

https://bulletin.nu/sa-gar-det-till-nar-kd-m-v-och-sd-kor-over-regeringen

Få se hur det går för KD i valet om en tid, skulle inte förvåna mig om Ebba Busch visar sig bli en utmaning för Jimmie Åkesson i kampen om huvudrollen under partiledardebatterna i TV.

Att partiledardebatternas skådespel har degenererat till en buskis, på nivåer som får Åsa-Nisse eller Jönssonligan att framstå som kulturella milstolpar, hindrar ju inte mängder av människor att se detta skådespel som demokrati "in action", så låt ridån gå upp.

Jag håller på Ebba, och hon kommer att hålla kvar KD i riksdagen och vem vet, kanske inte ens L behövs för en borgerlig majoritet efter nästa val?

Håkan

Att Ebba är ett hot mot den rödgröna politiken har visat sig tydligt de senaste månaderna. Först pådyvlas hon epitetet nazist och rasist.
Sen när en släkting till den säljare som sålt ett hus till henne gör allt för att idiotförklara sin säljande släkting och försöker stoppa köpet, så hänger först hela den samlade rödgrönmaffian inom media på och påskiner att Ebba har lurat den äldre mannen.
Ebba i sin tur påpekar (utan namn) att släktingen har en tidigare fällande dom . Då kastar sig det rödgrönt tillsatta rättsväsendet (jo, det är regeringarna som sedan lång tid tillsatt rättsväsendets tjänstemän) över Ebba för att ytterligare misskreditera henne.
Rättsväsendet borde ägna sig åt sånt som svenska folket anser att de är till för och inte att djävlas med politiska motståndare över struntsaker.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum