Avatar

Suezkanalen

av Håkan, Göteborg, lördag, april 03, 2021, 13:45 (19 dagar sedan) @ S-B A-son

Imponerande maskiner utan tvekan. Jag kan nog inte hjälpa dig med att manövrera en sådan best, men tvivlar inte alls på att du också utan utbildning kan hantera en sådan.

Här ett klipp från den tid Sverige satsade på stora infrastrukturprojekt. När jag ser spakarna tror jag mig om att ha ett hum om hur maskinen används. Men därmed inte sagt att det blir tal om någon hjälp om jag inte mutas med enorma mängder maskinkonfonium.

https://www.youtube.com/watch?v=NQuMjxQZ6i8

På tal om stora infrastrukturprojekt som staten ska svara för så är det med tungt sinne man ser att Löfven och Miljöpartiet tillsammans med också andra partier ser en höghastighetsjärnväg som en vettig och begåvad infrastruktursatsning.

Mvh Sven-Barry, Märklinare

Har inte en tanke på att själv gräva den parallella Suezkanalen, Sven-Barry, hur roligt det än vore att få visa musklerna i en brunkolsmaskin.

Nej, mina gubbar i nätverket har redan fått tag på maskinoperatörer i bland annat Kina där ju som bekant samhällsutvecklande utbildning sker i stor skala, speciellt i de nordvästra delarna i nybyggda campus där befolkningen länge bett om hjälp att bli befriade från gamla tyngande traditioner och att rustas för framtiden.

Men på hemmaplan är vi eniga om att höghastighetsjärnvägar på egen banvall är ett totalt feltänk, först när Sverige har ett antal städer med många millioner invånare och också i norr finns det resandeunderlag för sådant.

I dag kan möjligen en sådan järnväg, som naturligtvis måste byggas på pelare i hela sin sträckning utom möjligen vid stationerna, bära sina investerings- och driftskostnader om den byggs mellan Oslo, Göteborg och Malmö/Köpenhamn.

Stockholm har haft sin tid och slarvat bort den.

Håkan
märklinare


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum