Avatar

Suezkanalen

av Håkan, Göteborg, söndag, april 04, 2021, 13:21 (18 dagar sedan) @ Seawolf

http://www.maritimebulletin.net/2021/03/28/ever-given-latest-heavy-grounding-root-cause...

En redogörelse för hur lotsarna på Suezkanalen kan agera om inte cigaretter mm. levereras som de begär.

Jag har uppfattat nånstans att Ever Green kom fel i samband med ett gräl om cigaretter. Vi får väl se om trycket från världens flottor kan bringa dessa sedvänjor till allmän beskådan.

Både roligt och intressant att se flera upares inlägg med länkar som alla berättar om samma saker som jag gjort om Suezkanalen, och om Egyptiska nationen och dess kultur faktiskt.

En viktig aspekt som tas upp i början av den artikel Serawolf länkar till är just fartygens storlek, inte bara längd gånger bredd som är mer än den allra största supertankern som byggts, men också de enormt höga och vindfångande sidorna som skapas av containerstaplar på åtta eller nio i höjd från övre däcket som redan det är mycket högt ovan vattenlinjen.

Och än en gång med viss efterklokhet, i så gott som alla hamnar i hela världen är det inte bara lotstvång utan också krav på bogserbåtshjälp eller rutin för rederierna, ofta då endast som stand-by ifall fartygets egen manöverförmåga plötsligt inte räcker till.

Som det syftas på i artikeln borde både SCA och rederierna ha haft sådan assistans sedan länge i det trånga och bitvis slingrande dike som Suezkanalen är navigationsmässigt.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum