Avatar

NATO

av morpheus, torsdag, mars 10, 2022, 17:46 (787 dagar sedan) @ Seawolf

Njae

Om nu detta med Ukraina skulle lyckas, tror jag snarare att det är Belarus, Moldavien och kanske Georgien som står på tur. De hör ,mera ihop med det gamla Ryssland som Putin svärmar för. Baltstaterna har en annan religion och historia och är inte känslomässigt knutna till Ryssland på samma sätt. Finland och Sverige har Ryssland respekt för grundat på "historiska meriter" så att säga, så de sitter nog ganska säkra så länge de inte börjar svaja och buga sig allt för mycket. Det såg vi ju under Kekkonens tid, att ju mer han fraterniserade, desto mer problem fick han.

Pinja


Belarus ägs redan av Putin. Georgien är halverövrat redan. Moldavien har halva med rysk trupp redan. De är alltså inga lämpliga platser att göra 100%-iga ryska. De gränsar till Svarta Havet, men det har Putin redan i sin hand.

För Putin och hans imperienostalgiker är däremot Östersjön lockande såsom ett rysk-kontrollerat vatten där ingen dj-l skall mopsa sig. För detta krävs både baltstaterna och Finland och ev. delar av Sverige också.

Även de mest amatörmässiga sandlådestrategerna inser att Gotland är det absolut första målet för Putin att lägga under sig, för att dels lättare omringa Baltstaterna men framförallt att hindra Nato att hinna före. Det är därför Gotland ligger närmast på krigstidplanen, och så länge inte Sverige är Nato-medlem kan inte Nato och Sverige bygga upp det gotländska försvaret tillräckligt. Därför har Putin bråttom att ta Gotland.

Varningen kom nu.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oWzJVB/forsvaret-vill-ha-tips-om-misstankta-observ...


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum