Avatar

NATO

av Håkan, Göteborg, torsdag, mars 17, 2022, 21:29 (780 dagar sedan) @ Seawolf

Nu har jag sett på 30 minuter med Finlands Utrikesminister Pekka Haavisto. Han var förstås tvungen att glida på alla frågor. Men en sak gick upp för mig:

Finland kommer att gå med i NATO, men troligen inte Sverige.

Pinja


Du kan ha rätt, men jag hoppas du har fel.

S har ju talat sig varm för att följa Finland men väljer också att svamla med Putins retorik om stabilitet. Andersson verkar inte ha förstått att Putin har kastat ikull allt vad stabilitet heter.

Mvh Sven-Barry


Om Finland går med men inte Sverige så kommer Putin att omgående kast in hela sin militära kapacitet mot Gotland. Direkt, och förmodligen samma vecka som Finland ansöker.

I dag var jag på min uppdragsgivares kontor hela dagen, så som vi stegvis börjat jobba igen efter ett par år av pandemiskt påtvingade förhållanden, och vid en av fikastunderna frågade jag de andra om vad de trodde om att en svensk natoansökan kan vara på gång i det fördolda.

Alla trodde att det är vad som nu pågår, även jag, men vi utvecklade inte detta mer där och då.

Men som en kommentar till det Seawolf skriver tar det lång tid från en ansökan till att trettio nationer bifaller ansökan.

Detta gäller Finland såväl som Sverige och den ryska regimen vet naturligtvis vad som möjligen är på gång.

Den ryska regimens bedömning av konsekvenserna av ett angrepp på ett eller båda våra länder, innan ett beslut om medlemskap i Nato blir verklighet, är avgörande för vad som sker.

Att regimens förmåga till konsekvensanalys är dålig vittnar det som pågår i Ukraina om, tillsammans med allt som de fått att hända i omvärlden, och de i den ryska regimen har snart inget att förlora på att ta risken.

Rysk roulette...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum