Avatar

NATO

av Seawolf @, söndag, mars 13, 2022, 16:35 (784 dagar sedan) @ Håkan

Största problemet med Nato är väl just det här med att tro att USA ska tycka det är värt att riskera ett tredje världskrig för en liten skitnation som Sverige långt bort i norra europa. Då tror jag mer på att utveckla ett riktigt europeiskt försvarssamarbete.


Nato består av trettio nationer, Cthulu, inte bara av USA.
Nästan alla nationer i Europa är medlemmar.
Bland dessa finns nationer som i alla avseenden är mindre än Sverige men jag skulle inte kalla dem för skitnationer och undrar varför du använder sådant språk.

Nato som organisation har följt sitt regelverk under invasionen i Ukraina och avstått från militära aktioner mot Ryssland, och inte heller ett flygförbud över Ukraina har deklarerats då det ofrånkomligen skulle ha inneburit att Nato för att upprätthålla ett sådant skulle ha kunnat tvingas till attack mot ryska flygplan.

Hade Ukraina varit medlem i Nato hade de inte blivit invaderade av Ryssland, och hade de varit medlem redan innan 2014 hade inte Krim invaderats heller.

Med det vi nu vet om ryska regimen under Putin är det än mer tydligt att baltstaterna har sina natomedlemskap att tacka för att de inte invaderats.

Förevändningar om att skydda rysktalande delar av dessa nationers befolkningar hade kunnat användas ända sedan Sovjetunionens upplösning, och under nittiotalet inte helt utan grund då etniska ryssar blev utsatta för viss negativ särbehandling.

Några sådana förevändningar har inte den ryska regimen gentemot Sverige eller Finland, men någon slags iscensatt provokation vore lätt att ordna, till exempel en kränkning av svenskt luftrum över Gotland med nedskjutet ryskt flygplan som resultat.

En generalrepetion kanske nyligen gjordes...

Håkan

I enlighet med bankrånsavsnittet av "polisen i Strömstad" så borde inte svensk militär och regering ha tillkännagivit den ryska överflygningen på annat sätt än en stark protest på Ryska Ambassaden. Då får inte Putin fram detta som ett hot synligt för svenska folket, vilket i sin tur annars skulle påverka det demokratiska systemet att agera mera räddhågset. Vilket det ju nu gjort.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum