Avatar

Demens.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 28, 2010, 15:24 (5153 dagar sedan) @ Håkan

Om det väsentliga för att minska miljpåverkan vore att få folk att släcka ljuset om de lämnar ett rum för en stund, Ljusne, så skulle detta jippo möjligen kunne åstadkomma något. Möjligen.

Men nu är det väsentliga några helt andra saker.
Att få folk att inse hur fel det är att stänga kärnkraftverk innan miljöneutrala alternativ med samma kapacitet är färdiga att direkt ta över.
Hur fel det är att ersätta glödlampor med miljöfarliga lågenergilampor som innehåller kvicksilver och är direkt farliga om de går sönder i hemmet och som genom sin konstruktion snedbelastar elnätet.
Hur fel det är att lagstifta om nollutsläpp från fritidsbåtar i stället för om nollutsläpp från jordbruket.
Hur fel det är att få folk att tro att en halvering av utsläppen på fyrtio år från nu är möjlig.
Hur fel det är att låta religion fortsätta att förbjuda födelsekontroll.

I stället ordnar man jippon. Hur många människor har kört bil och åkt flygplan och bott på hotell över hela världen för att organisera detta, och mediebevakningen ovanpå det, och hur hur är resultatet beträffande CO2-utsläpp för denna timme? Mer, eller mindre? Eller plusminusnoll, som så mycket av det som är PK.

Håkan
glad surgubbe

Här får du det till att det är miljötänkare som de i Australiska Earth Hour-folket som rår för det idiotiska i att stänga kärnkraftverk och elda med kol i stället. Och därför ska man sabla ner alla som vill förbättra miljön på nåt, stort eller litet vis. Helt sjukt.
Om tillräckligt många enar sig och säger ifrån kan vi tex hindra vansinnet med kolkraft.
Om tillräckligt många enar sig mot framsteg i miljön blir miljön därefter.
Men som tur är så dör vi snart ut, vi i "gasa-på-generationen".

Hur kan förresten en glödlampa som drar mindre energi snedbelasta elnätet? Att kvicksilverlampor är idioti håller jag med om. Och att ni blir förbannade på mig är bra, många blir inte ens det.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum