Avatar

Earth Hour

av Håkan, Göteborg, söndag, mars 28, 2010, 16:33 (5153 dagar sedan) @ Nitgubben

Earth Hour 2010 takes place on Saturday 27 March at 8.30pm (local time) and is a global call to action to every individual, every business and every community throughout the world. It is a call to stand up, to take responsibility, to get involved and lead the way towards a sustainable future.

Text från hemsidan (?) för denna globala rörelse.

Njae, jag har sett oändligt många texter i samma stil och jag är inte impad, Nitgubben. Inte så att jag påstår att det inte finns ett problem, men lösningen finns, om den finns, i att våga fatta politiska beslut som innebär ett drastiskt ändrat liv för alla i de utvecklade länderna, och ett ännu mer drastiskt ändrat liv för alla andra.

Till exempel att avbryta all fordonstillverkning i Kina. Att avbryta bygget av de många hundra kolkraftverken som är under byggnad i Kina, kanske det är bortåt tusen under byggnad. Och i stället bygga ännu många fler kärnkraftverk i Kina än de 21 som nu är under byggnad, och efterhand stänga de långt över tusen kolkraftverk som redan finns i Kina.
Och naturligtvis motsvarande saker i alla andra länder.

För det är ju så att klimatmålen som företag och politikerna och alla vi ansvarskännande privatpersoner skall "ta ansvar för" innebär att dagens utsläpp skall halveras till 2050.
Detta innebär ofrånkomligen, om man inte helt ignorerar logikens krav och ersätter den med käcka slagord, att inte ett enda nytt kolkraftverk skall tas i bruk utan i stället de flesta av de som finns skall stängas.
Och mängden bilar i världen måste reduceras från nuvarande nivå, alltså skall inga nya byggas förrän de nyaste av de som redan finns har blivit så gamla att de behöver ersättas, alltså behov av endast en liten del av nuvarande produktionskapacitet.
Och så vidare.

Och vad skall alla de som blir arbetslösa i denna reducerade värld leva av?
Jordbruket skall ju närproducera ekologiskt och inga långa transporter skall göras osv.
Hoppas vi har politiker över hela världen som vågar ta detta ansvar och fatta dessa beslut.

Vi får väl hoppas att vi får ha kvar vårt båtliv och att inga vindkraftverk byggs just i Bohuslän. Och att Saab och Volvo inte drabbas förstås.

Håkan
ansvarig


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum