Avatar

Public Service..

av Håkan, Göteborg, fredag, januari 03, 2020, 18:01 (218 dagar sedan) @ Pinja

Jag gillar ju Public Service, inklusive allt vad det innebär och innehåller. Jag tror inte ett skvatt på att privata media kunde göra ett bättre jobb. Om inte annat så har vi den i mina ögon så ofta förbisedda reklamradioreformen som bevis. Vi väntade i årtionden på denna reform, men när den äntligen kom, tog kapitalismen mycket snabbt över, och gjorde den skit vi har idag.

Att jag gillar PS är faktiskt det främsta skälet till att jag ogillar m. Våra public Service media SVT & SR har tidvis varit politiskt mycket oneutrala. Å andar sidan är neutral något som är mycket svårt att vara. Men jag har i alla fall tyckt mig förmärka en viss "tillnyktring" på den allra senaste tiden. Förmodligen i ren självbevarelsedrift.

Pinja

Jag undrar om du med bokstaven "m" menar Moderaterna, Pinja, eller om det är något annat - då jag inte kan se vad just det partiet har med frågan att göra.

Men det där med kapitalismen, ett minst lika missbrukat begrepp som rasism eller islamofobi, så har alla medier i alla tider börjat som privata initiativ gentemot sina tiders makthavare.

Och när de fått respons från folk och för att kunna växa och nå allt fler behövs kapital...

Jag är inte en av de som här på upa har sagt särskilt mycket om vänstervridningen inom SVT eller SR, av den orsaken att jag aldrig tittar eller lyssnar.

Ordet aldrig dock med enstaka undantag för SVT, Lady och Lufsen på Julafton och The Same Procedure på Nyårsafton.
Lite kul att plötsligt minnas att för väldigt många år sedan fick vi inte se den avslutande scenen i trappan...

Om det sker en tillnyktring hos de statliga medierna, som de verkligen från och med i år är, tvivlar jag på. De flesta som tittar på TV tycks föredra skiten i kommersiell tappning före skattefinansierad.

Det som redan har totalt vänt medielandskapet utåin är internet, och de allt fler nätsidor av alla de slag som är tillgängliga dygnet runt utan att det kostar läsare eller tittare/lyssnare en krona såvida man inte väljer att bidraga till sådant man gillar.

Till skillnad från allt fler av de etablerade, snart före detta pappersbaserade, mediehusen med sina betalväggar och krav på att man ska ta bort annonsblockerare för att få läsa vad Peter Wolodarski och andra aktivister håller på med under sken av att vara neutrala journalister i allmänhetens tjänst att granska makthavarna...

Fan va skönt att få det här ur mig...tack Pinja!

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum