Avatar

Public Service..

av Seawolf @, lördag, januari 04, 2020, 07:22 (213 dagar sedan) @ Pinja

Ja jag menar moderaterna Håkan. De har aldrig gillat public service media, men det gör jag. Jag tror inte ett ögonblick på att privata media skulle kunna göra det som SVT&SR gör. Jämför med TV4 som i bästa fall når upp till samma kvalitetsnivå sina nyhetsprogram, men som är "otittbart" pga av de evighetslåånga reklamavsnitten. Eller vår reklamradio som jag avskyr, kanske mest för att jag hade så stora förhoppningar på den när den kom. Reklamradion kan vara riktigt bra och ett trevligt sällskap, ungefär som det är i Nordamerika. Men hos oss blev det bara flams och trams.

Med kapitalismen menar jag samma fenomen som drabbat våra friskolor, och som är lika dåligt där. Nämligen att man går in med kapital och köper upp och bildar koncerner som sedan styr verksamheten stenhårt efter ett smalt spår. Det fina med privatföretagsamhet är ju att kreativitet och initiativkraft kan blomstra, och kvalitet kan skapas genom engagemang och yrkesskicklighets hos ägare och utförare. Men i branscher som lever i en liten reglerad nisch som just tex radiomedia och friskolor verkar detta trots goda intensioner inte funka, utan det jag kallar "kapitalismen" tar över. Särskilt illa är ju detta i friskolebranschen. Koncernerna tillför absolut ingenting, de bara suger pengar ur systemet. Lägg ner.

Pinja

Public Service borde kunna funka bra för nyheter mm. Även nöjesprogram kan vara OK. Men bara under förutsättning att man stiftar stenhårda lagar om politisk och faktamässig neutralitet som kan döma PERSONER som gör eller släpper fram program som är politiskt färgade. Dömandet skall ske i de allmänna domstolarna,och straffen skall vara minimum sparken och i flagranta fall fängelse.

Problemet med elnäten, friskolor och sjukvårdsentrepenörer är inte kapitalisterna, utan de idioter till politiker som sålt ut och tillåtit dessa att verka fritt. Våra politiska broilers utan erfarenhet av industriell "outsourcing" har ju totalt missat på alla sätt att ha bra kontrollfunktioner, man har sålt ut anläggningar för billigt, i stället för att behålla ägandet över allt sådant och bara lagt ut själva driften, underhållet och investeringsprojekten på entrepenader. Det är alltså inte kapitalisternas fel, utan våra oerfarna och okunniga politiska broilers fel.

Ännu ett exempel på bristerna på kontroll är våra bidragssystem som missbrukas hårt och blir dyra. Då skärper politikerna kraven på alla bidragstagare och det drabbar de som verkligen har det svårt. Men man skärper inte missbrukskontrollerna i stället vilket bara skulle drabba fuskare.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum