Avatar

En musikal med Henrik Jönsson

av Håkan, Göteborg, söndag, oktober 22, 2023, 16:47 (45 dagar sedan) @ S-B A-son

Som du vet har jag svårt för Henrik Jönssons sätt att framföra sina åsikter på Youtube. Har helt enkelt svårt för honom, därmed inte sagt att han emellanåt kan ha rätt i sak. Han är ju mycket begåvad och är troligen det man brukar kalla intelligent. Men som sagt, jag har svårt för honom.

Jag skulle karaktärisera honom som Manchesterliberal, något som i Sverige skulle rendera honom en plats rätt långt åt höger. Själv kallar han sig libertarian, vilket måhända känns som ett bättre ordval mer i samklang med dagens sätt att uttrycka sig. Maximal frihet och avskaffandet av staten är hans ledord. Hur han ställer sig till försvaret, sjukvård och allmänna nyttigheter har jag egentligen ingen aning om, men anar att han är mot detta också. Du kanske kan hjälpa mig därvidlag du som har full koll på hans kanaler och vad han tycker.

Jag är säker på att han har många följare bland moderater som sympatiserar med hans åsikter om staten.

Mvh Sven-Barry, analytiker

Jag är dålig på den exakta innebörden i benämningar som libertarian, Manchesterliberal (nytt begrepp för mig), postmodernism och så vidare, och jag misstänker att jag inte är ensam i detta trots den ofta säkra stilen i media och i sociala forum.

Henrik Jönsson har mig veterligt aldrig sagt sig vara emot vare sig stat, försvar eller sjukvård, men däremot att staten ska vara liten men stark - stark i betydelsen att effektivt upprätthålla sitt våldsmonopol (otäckt ord förresten, för något som är absolut nödvändigt...) och att ansvara för att till exempel nationellt försvar, sjukvård, utbildning, näringsliv, rättssäkerhet, äganderätt osv fungerar - men att inte agera folkuppfostrare eller -övervakare.

Beträffande politisk hemvist, jag ser det som möjligt att han röstar blankt vart fjärde år, och nästa gång kan det bli så för mig också trots att jag ogillar det och aldrig gjort det.
Men i valet mellan SD och blankt kan det bli så, såvida inte M spottar upp sig ordentligt under de kommande åren. De andra två partierna på "min" planhalva har numera spelat ut sin roll, såvida inte något radikalt händer inom dem eller i politiken i stort.

Sådär Sven-Barry, var hör du hemma? Förutom som emigrant i Spanien alltså, hehe...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum