Avatar

En musikal med Henrik Jönsson

av Håkan, Göteborg, tisdag, oktober 24, 2023, 11:59 (43 dagar sedan) @ S-B A-son

Som en liten, men viktig utvikning, 38:17 in i klippet, där Henrik Jönsson äter havregrynsgröt för första gången i livet, ser man texten "Lena matar extremhögern". Anar sarkasm, men texten pekar ju på att fler än jag definierar honom som varande rätt långt ut åt höger.

Tack för förtydligandet om Jönssons syn på staten. Om den överensstämmer med Jönssons egen syn är hans syn ju inte så långt från min egen syn. (Mycket syn blir det för en halvblind som jag). Jag anser att skattepengar är snudd på något heligt. Det är hårt arbete som i slutänden är skattepengar. Dessa pengar är en ändlig resurs som tyvärr av massor av politiker på hela den politiska skalan tror kan användas hursomhelst till vilka stolleprov som helst. Som motpol, betänk Gunnar Strängs gummiband runt sin egen plånbok.

Jag är inte emigrant, förutom att jag emigrerat från det bedrövliga västkustska vintervädret. Men, det kan bli aktuellt att flytta på heltid (mer än halva året) om våra svenska politiker av alla schatteringar väljer att fortsatt förstöra Sverige. Billigaste dieselpriset i Spanien är idag 1,506€, bara taget som exempel. Spetspaprika som kostade dryga 180 kr kilot på ICA Maxi i september kostar cirkus 30 kr här. Lokalodlat säger någon, nej inte alls. Importerat från Frankrike ca 1000 km härifrån. Samma ursprungsland som den Kungsbackiska spetspaprikan. Hur f-n kan det komma sig?

Totalidotisk svensk energipolitik är ett annat orosmoln som Kristerssons enfaldiga tugg om kärnkraft inte ens i närheten råder bot på.

Jag kommer aldrig att lägga min röst på SD, därtill finns det för många stolpskott och rena dumskallar i partiet. Dessutom har partiet en oerhört obehaglig bakgrund. Jag tror faktiskt att MP, V och SD är den typen av parti som mest lockar till sig människor med klena förmågor. Jo jag vet, jag retar säkert upp en del med ett sådant uttalande, likväl anar jag att sanningen inte ligger långt därifrån, därmed inte sagt att det finns undantag.

Jag lade min röst på Kristersson sist och kommer aldrig mer att rösta på den mannen. Jag kommer med stor sannolikhet att rösta blankt i den mån man längre räknar sådant i Sverige eller kanske på Sven-Barry-partiet. :wow:

Mvh Sven-Barry

PS. Jag kommer tillbaka till Sverige den 5 december och återvänder till paradiset den 7 januari. Vi kanske skulle ta en öl och en bit mat på Beefeater någon gång i mellantiden? DS

I det där du inleder med skulle jag hellre använda ordet "självironi" Sven-Barry, men det är mest en nyansfråga.

Sveriges situation med gäng och klaner och islamism, plus nyligen gatudemonstrationer till stöd för att utplåna judar, osv kommer inte att bli bättre under vår gissade återstående livstid, så ta den chans du/ni har att öka distansen medan den finns.

Å andra sidan är Spanien ett land som har sina egna inre konflikter och dessutom ihop med Frankrike drabbat av illegala migranter från främst nordafrika, och islamister som utför terrordåd kan slå till överallt.

Spetspaprika vet jag inte vad det är men jag vet att utbud och priser i första hand bestäms av marknadernas förutsättningar.
Skulle ingen i Sverige köpa franskodlad Spetspaprika om den kostade 180 kronor skulle antingen ingen franskodlad Spetspaprika importeras eller den skulle åsättas ett lägre pris.

Funderar dock på om det verkligen är allt lika förutom priset i det du berättar om, precis allt alltså. Samma kvalitet, odlat i samma områden osv.

Ta gärna med dig ett par prover till Old Beefeater Pub i December så jag får se vad Spetspaprika är för något, och så pratar vi sedan vidare om allt och alla.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum