Avatar

En musikal med Henrik Jönsson

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, måndag, oktober 23, 2023, 13:33 (44 dagar sedan) @ Håkan

Som du vet har jag svårt för Henrik Jönssons sätt att framföra sina åsikter på Youtube. Har helt enkelt svårt för honom, därmed inte sagt att han emellanåt kan ha rätt i sak. Han är ju mycket begåvad och är troligen det man brukar kalla intelligent. Men som sagt, jag har svårt för honom.

Jag skulle karaktärisera honom som Manchesterliberal, något som i Sverige skulle rendera honom en plats rätt långt åt höger. Själv kallar han sig libertarian, vilket måhända känns som ett bättre ordval mer i samklang med dagens sätt att uttrycka sig. Maximal frihet och avskaffandet av staten är hans ledord. Hur han ställer sig till försvaret, sjukvård och allmänna nyttigheter har jag egentligen ingen aning om, men anar att han är mot detta också. Du kanske kan hjälpa mig därvidlag du som har full koll på hans kanaler och vad han tycker.

Jag är säker på att han har många följare bland moderater som sympatiserar med hans åsikter om staten.

Mvh Sven-Barry, analytiker


Jag är dålig på den exakta innebörden i benämningar som libertarian, Manchesterliberal (nytt begrepp för mig), postmodernism och så vidare, och jag misstänker att jag inte är ensam i detta trots den ofta säkra stilen i media och i sociala forum.

Henrik Jönsson har mig veterligt aldrig sagt sig vara emot vare sig stat, försvar eller sjukvård, men däremot att staten ska vara liten men stark - stark i betydelsen att effektivt upprätthålla sitt våldsmonopol (otäckt ord förresten, för något som är absolut nödvändigt...) och att ansvara för att till exempel nationellt försvar, sjukvård, utbildning, näringsliv, rättssäkerhet, äganderätt osv fungerar - men att inte agera folkuppfostrare eller -övervakare.

Beträffande politisk hemvist, jag ser det som möjligt att han röstar blankt vart fjärde år, och nästa gång kan det bli så för mig också trots att jag ogillar det och aldrig gjort det.
Men i valet mellan SD och blankt kan det bli så, såvida inte M spottar upp sig ordentligt under de kommande åren. De andra två partierna på "min" planhalva har numera spelat ut sin roll, såvida inte något radikalt händer inom dem eller i politiken i stort.

Sådär Sven-Barry, var hör du hemma? Förutom som emigrant i Spanien alltså, hehe...

Håkan

Som en liten, men viktig utvikning, 38:17 in i klippet, där Henrik Jönsson äter havregrynsgröt för första gången i livet, ser man texten "Lena matar extremhögern". Anar sarkasm, men texten pekar ju på att fler än jag definierar honom som varande rätt långt ut åt höger.

Tack för förtydligandet om Jönssons syn på staten. Om den överensstämmer med Jönssons egen syn är hans syn ju inte så långt från min egen syn. (Mycket syn blir det för en halvblind som jag). Jag anser att skattepengar är snudd på något heligt. Det är hårt arbete som i slutänden är skattepengar. Dessa pengar är en ändlig resurs som tyvärr av massor av politiker på hela den politiska skalan tror kan användas hursomhelst till vilka stolleprov som helst. Som motpol, betänk Gunnar Strängs gummiband runt sin egen plånbok.

Jag är inte emigrant, förutom att jag emigrerat från det bedrövliga västkustska vintervädret. Men, det kan bli aktuellt att flytta på heltid (mer än halva året) om våra svenska politiker av alla schatteringar väljer att fortsatt förstöra Sverige. Billigaste dieselpriset i Spanien är idag 1,506€, bara taget som exempel. Spetspaprika som kostade dryga 180 kr kilot på ICA Maxi i september kostar cirkus 30 kr här. Lokalodlat säger någon, nej inte alls. Importerat från Frankrike ca 1000 km härifrån. Samma ursprungsland som den Kungsbackiska spetspaprikan. Hur f-n kan det komma sig?

Totalidotisk svensk energipolitik är ett annat orosmoln som Kristerssons enfaldiga tugg om kärnkraft inte ens i närheten råder bot på.

Jag kommer aldrig att lägga min röst på SD, därtill finns det för många stolpskott och rena dumskallar i partiet. Dessutom har partiet en oerhört obehaglig bakgrund. Jag tror faktiskt att MP, V och SD är den typen av parti som mest lockar till sig människor med klena förmågor. Jo jag vet, jag retar säkert upp en del med ett sådant uttalande, likväl anar jag att sanningen inte ligger långt därifrån, därmed inte sagt att det finns undantag.

Jag lade min röst på Kristersson sist och kommer aldrig mer att rösta på den mannen. Jag kommer med stor sannolikhet att rösta blankt i den mån man längre räknar sådant i Sverige eller kanske på Sven-Barry-partiet. :wow:

Mvh Sven-Barry

PS. Jag kommer tillbaka till Sverige den 5 december och återvänder till paradiset den 7 januari. Vi kanske skulle ta en öl och en bit mat på Beefeater någon gång i mellantiden? DS

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum