Avatar

Bara jag? Då är väl jag den...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, torsdag, november 26, 2009, 14:24 (5267 dagar sedan) @ Gunnar S

Att SAAB alltid har gått knackigt är ju ingen överdrift direkt! Men det är väl inte någon i denna tråd som hävdad att SAAB tjänat slantar som gräs, så därvidlag skjuter du ju salvan genom öppen dörr.

Tänk om GM hade givit SAAB den senaste plattformen att jobba med, då när gamla 900 skulle ersättas. Sen fick de nästa Vectra-plattform till 9-5'an som blev otroligt bra med tanke på grundmaterialets kvaliteter. Men vad kostade det! Tänk om Butler Wheelhouse hade fått vara kvar i Sydafrika. Tänk om de hade fått ha kvar profilen som en förnuftigt konstruerad bil med inbyggd körglädje i stället för att prata premium och försöka bygga en framhjulsdriven BMW. Epsilonplattformen som Alfa-tekniker och SAAB-folk satt och snickrade ihop i Pixbo fick SAAB inte använda. (Det är den plattform som idag är Alfa 159, den första nästan krocksäkra Alfan med ett vigt och fint chassie.) Tänk om man hade sluppit idiotin med att prata om en bakhjulsdriven SAAB med V8 för den amerikanska marknaden. Tänk om man hade sluppit badge-engineeringidiotin med den SAAB-märkesklistrade Subarun, eller SAAB-jeepen! Herre du milde vilken misshandel av bilen och varumärket!

Och på tal om att hålla huvudet kallt: Visst är det väl så att om man inte bryr sig spelar det heller ingen roll om fabriken finns eller inte. Det är ju helt OK om man bara tycker synd om de stackrarna råkar jobba i och bredvid den!

Och Gunnar, jag håller med dig om Alfas transaxelbilar. (116-seriebilar för de riktigt nördiga). Härligt balanserade vagnar. Men 105-seriebilarna är inte fy skam heller. Är väldigt förtjusta i dem. Bilen på bilden är en Giulia Super från 1965 byggd för Historic Racing: http://www.alfapower.nu/gallery/album464/abj

...

Ähhhh ... Jag erkänner, jag är en dålig människa. Jag lider av passion! Jag är en nörd! Borde fjättras vid någon ekologisk påle, få en grön pamflett uppstucken där det känns! Bli tvingad att åka buss, få min racinglicens indragen, Tvingas att i timtal höra på Peter Erikssons malande entonigt mässande stämma.

Ähhh, stäng skiten, låt sossepartiet vinna valet på bidrag till de kränkta och arbetslösa. Vi skall inte ha vare sig bilar eller båtar! De skitar ned, och skymmer det faktum att vi bara borde vara produktionsfaktorer i den globala fabriken!

Halleluja!

mvh Sven-Barry - gått över spärrlinjen och fått ett stop and go

PS. Och om T läser det här renodlat passionerade bilinlägget får jag honom efter mig också, men jag har i alla fall båten kvar i sjön och seglar hellre än åker bil. Så jag är inte helt igenom rutten! DS.

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum