Avatar

Från passion till bruksföremål...2(2)

av Seawolf @, fredag, november 27, 2009, 00:00 (5267 dagar sedan) @ Seawolf

Och så en typiskt idiotgrej av Saabs "Designer". Jo, de hade då redan börjat ersätta ingenjör med Designers: Handbromsspakfunktionen, ni vet den där, där en hävstång med en knopp fram med en frigörelsestång till spärren, den skulle nu plötsligt vara BÖJD som en banan, varför frigörandespärren skulle lossa via en typisk "mopedwire med hölje". Alla ingenjörer som haft moped (stallabckamopedister inräknat) vet att en sånn wire/höljgrej behöver justeras kontinuerligt. Det tar aldrig slut! Skillnaden var att på Saab 9:3 kunde man inte enkelt komma åt att justera!
Följden var att om man hade dragit åt handbromsen mer än några få gånger, så var det svårt eller omöjligt att lossa handbromsen. Man tryckte på knappen, men wire/hölje var glappt och spaken satt där den satt. Jag fick alltså bevaka de olika försökspersonerna som körde och provpratade i bilen att INTE dra i handbromsen då de parkerade. Det gick mestadels bra, tills min dåvarande chef, som sista provperson kl 16 en fredag, avslutade seansen med reflexrörelsen att dra HÅRT i handbromsen. Till saken hör att vi hade avtal med Saab att ALLA provbilar skulle vara inlåsta i ett låst delutrymme i ett låst parkeringsgarage alla nätter för att inte tala om helgerna. Efter många om och men sent den fredagskvällen blev lösningen att skaffa en bärgningsbil för att släpa in bilen i garaget....

Och så fick min tilltro till Saab ett fullkomligt slutras när de mitt i brinnande debatt om bilism och världsklimatkris för energi och CO2, hittar luckan i svensk miljöbilsregel: Om du kör våran MiljöSaab på Etanol, kan du klämma ut ÄNNU mer hästkrafter ut motorn! Precis som om Etanol vore en outtömlig resurs på jorden. För mig är detta så ini H-e fel att jag närmast blir förbannad! Alltså, i ett land där man i princip bygger in effektiva hinder för att man skall kunna köra om, där fartgränsern sänks till absurt låga nivåer som snarast verkar ägnade som rena trakasserierna mot alla som behöver färdas, där man sätter in fartkameror i tusental, där försöker man sälja bilar som i stället för de behövliga kanske 70 hästkrafterna helst skall ha 2-3 gånger mera. Varför då då?

Nu blir det väl en Toyota nästa gång, de har ju lyckats få mig att tro att de verkligen anstränger sig för att finna beprövade tekniska lösningar och bygga bilar som bara går och går. Så vill man ju att bruksföremål skall funka.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum