Avatar

En debattartikel om fiskefrågor...

av Seawolf @, måndag, maj 06, 2019, 06:29 (435 dagar sedan) @ Cthulu

Visst kan man diskutera om CO2 är ett akut hot. Finns det någon klimatförnekare här?
För mig är det ganska självklart att vi påverkat klimatet. Nedanstående visar klimattemperaturen på ett ganska talande sätt. Precis som en del av er andra är jag helt enig om att det stora problemet är antalet människor. Eftersom jag inte skaffat några barn kan jag med gott samvete fortsätta flyga utomlands till varmare trakter nån gång per år.

https://xkcd.com/1732/

Det där diagrammet är alldeles för kort i tiden. Sen innehåller det en hel del rena sakfel angående Homo Sapiens aktiviteter. Exempelvis så anses Australien ha befolkats för c:a 60000 år sen, och de började "klottra" snart därefter.
Man kan inte begripa hur Homo Sapiens, Neanderthalare och Denisovaner kunde befolka större delen av Eurasien med början minst 400'000 år sen om man inte tar del av jorden långsiktiga klimatcykler, och de har INTE berott på mänskliga aktivitet. CO2-utsläppen i närtid påverkar säkert jorden uppvärmning. Det är alltså mänsklighetens uppgift idag, precis som i hundratusentals år, att anpassa sina samhällen och sina metoder till en varmare eller kallare jord, oavsett orsakerna. Det har redan gått alldeles för långt för att tro att den mänskliga påverkan kan vändas tillbaka hur gärna man än skulle vilja det.

Oavsett havsnivån framöver så har hållbarhetsgränsen för 10'000'000'000 människor på jorden överskridits med minst det dubbla, och oavsett genomförbara åtgärder idag kommer det långsiktiga antalet på jorden att behöva sjunka till hälften eller så.

Fenomenet är typiskt för en massa olika djurarter: När betingelserna är gynnsamma så ökar antalet tills det blir kris, varpå massdöd sker. Lämmeltåg är det klassiska exemplet.

Det enda förnuftiga för ett litet pytteland i periferin och som har gott om plats och gott om natur är att planera och genomföra åtgärder som gör att havsnivåhöjning klaras av, och att energi- och matproduktion kan vidmakthållas för den befolkningsstorlek som redan finns där. Men att leka världsförbättrare med en massa idiotiska pengaförstörande symbolåtgärder inom Sverige med syfte att minska världens CO2-halt representerar en så allvarlig hybris att obligatorisk psykiatribehandling borde införas för förespråkarna. (inte för inte kallas psykiatriker för "shrinks" i USA)

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum