Avatar

Leif Östling

av Håkan, Göteborg, fredag, november 01, 2019, 17:09 (217 dagar sedan) @ Pinja

Jag har nyligen med stor behållning läst Leifs bok "I backspegeln". Boken var mycket intressant och bekräftade på många sätt den bild jag haft av Leif och den roll han spelat för att utveckla SCANIA, och försvara företaget mot diverse klåpare (bl.a. från Volvo). Jag hade därför även råkat lyssna på intervjun, som i mina öron var fullständigt harmlös. Det Leif säger är ju inte alls att Somalierna som sådana skulle vara oförmögna rent intellektuellt till jobben de fick, men att kulturkrocken blev för stor, och att det tar några generationer att överbrygga en kulturkrock av den digniteten. Detta har ju ingenting som helst med rasism att göra. Reaktionen från näringslivsorganisationen handlar däremot desto mer om kulturrelativism, vilket jag finner lite förvånande, eftersom det ju endast brukar vara den yttersta vänstern som omfattar de mest extrema kulturrelativistiska ståndpunkterna.

Pinja

Jag tror att det du förvånas över angående näringslivet kan förklaras med ett ord, Pinja, och det är ordet "fan" i hans tidigare och numera ikoniska uttalande.

Hade han i stället lagt pannan i djupa veck och antytt något om att det finns utmaningar hade han säkert varit kvar i de soffor där mainstream media sedan länge sätter sina intervjuobjekt, medan "näringslivet" jobbar på.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum