Mitt engagemang kring Bohuslän...

av Peter K ⌂, Stockholm, lördag, oktober 17, 2009, 17:16 (5314 dagar sedan) @ Brendan

Har du någonsin sett mig skoja bort ett seriöst inlägg som någon har skrivit om miljön i Stockholms skärgård? Tvärtom har jag skrivit mycket positivt om östkusten, varifrån jag har några av mina finaste seglingsminnen, vilket jag har beskrivit i några trådar på gammelplanket.

Däremot kan jag inte påminna mig att du någonsin har skrivit något positivt om Västkusten/Bohuslän.

Det är ljusår mellan ditt engagemang för Bohuslän och mitt engagemang för östkusten.


Nä, jag har inte skrivit mycket positivt om västkusten.
MEN, jag har heller inte skrivit mycket negativt om västkusten heller.
Orsaken är mycket enkel:
Den lilla erfarenhet jag har av västkusten begränsar sig till ett par-tre besök i Göteborg, några helger på en kompis landställe på Tjörn kombinerat med lite raj-raj på Stenungsbaden. Inte direkt en skärgårdsvistelse, även om landstället har sjötomt.

Däremot anser jag fortfarande att det är lite att sparka in öppna dörrar att protestera mot nedskräpning i skärgården och lågbroar över seglingsleder på ett båtforum. Ärligt talat, vem tror du på allvar GILLAR skräpiga stränder och låga broar över vatten här? Vill du verkligen göra nytta, skriv insändare i mer allmäninriktade tidningar, prata med politiker, bjud ut dem på seglingar till de skitiga stränderna (gärna då med SXK´s namn i ryggen, det ger bättre publicitet...) så kanske något verkligen händer också.

Det vore också intressant att se exempel på andra gånger jag skojat bort det du skrivit eftersom jag "som vanligt" tillhör "de värsta skojarna", för jag har faktiskt inget minne av att jag gjort det någonstans någon gång. Jag kan ha fel, ligger nog kring 10 000 inlägg från mig på nätet om man räknar ihop alla jag skrivit på olika båtforum, nästan alltid under mitt namn (...minns en gång att jag på skoj gjorde ett inlägg som "Bosse Bröddoktor" i ett inlägg om avgaslimpor för länge sedan...). Faktum är att jag inte brukar orka läsa trådar om våldtäkt på västkusten och annat, bl a för att det är för mycket tjafs i dem och jag har för litet engagemang och bakgrundskundkap i bohusländska frågor.
Jag jobbar mer lokalt.

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum