Försvunna naturhamnar

av Brendan, söndag, oktober 18, 2009, 15:11 (5314 dagar sedan) @ Håkan

Är de ställen bilderna visar naturhamnar, Brendan? Dvs populära sådana som besöktes av många båtfolk innan husen byggdes - inte bara platser där det rent djupgåendemässigt etc är möjligt att förtöja.

Det var ju just naturhamnar som Pirateking påstod exploateras, och då jag inte kunde påminna mig något exempel frågade jag.

Och som amen i kyrkan kommer kravet på omvänd bevisföring från Pirateking:
"Men du Håkan! Lägg gärna fram bevis för mig att kuststräckan Nidingen_Strömstad inte bebyggs!
Tänk på det att det är du som skall lägga fram bevismaterial framför mig och inte tvärtom."

Brendan och Pirateking tar initiativ till att påstå att Bohuslän redan är så exploaterat att de på fullt allvar tänker sig behovet att få det till ett världsarv för att rädda det som finns kvar - men de behöver inte lägga fram några fakta utan har jag en annan uppfattning är bevisbördan min.

Jag vet att det byggs mycket i Bohuslän och jag har åsikten att ytterligare bebyggelse av olika slag är både acceptabel och i vissa fall nödvändig för folk i Bohuslän och för Sverige i sin helhet att försörja sig och ha bra liv.
Det är inte detsamma som att jag vill göra hela Bohuslän till ett industriområde.

Men varför försöker jag förklara nyanser för fanatiker...?

Håkan

Alla de ställen i naturen där det går att lägga till med båt är naturligtvis naturhamnar. Sedan finns det bättre och sämre naturhamnar.

Varför är det särskilt viktigt att skärgårdsbefolkningen måste kunna försörja sig och ha ett bra liv på bekostnad av det rörliga friluftslivet? Visst kan ägaren till Rörholmen berika sig på att bygga en lyxvilla på sin ö. Om några år kan han sälja detta så kallade fårhus till ett fantasipris och till priset av ytterligare förlorade naturhamnar för båtfolket. Jag kan inte förstå hur du kan försvara sådant lurendrejeri. Jag tror inte att denne fårfarmare får ett lyckligare liv på detta sätt. Tvärtom.

Vi är absolut inga fanatiker. Till skillnad från dig är vi realister, som fått upp ögonen för en annalkande katastrof för båtlivet. Men du vägrar öppna ögonen för att ens förstå ditt eget bästa. Eller har du blivit så försoffad av allt stillaliggande på Rörö, att du inte ser vad som händer. Börja segla istället och se dig omkring. Du kommer att bli förskräckt över vad du ser av exploatering och smygbyggnation.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum