Försvunna naturhamnar

av Brendan, söndag, oktober 18, 2009, 11:19 (5314 dagar sedan) @ Håkan

Inget att mitåta för Seawolf, jag frågade ju om någon hade några exempel.
Dvs, jag påstod inte att det inte finns några exempel, även om väl många vill tro det.

Texterna vid dina bilder är svårlästa, men jag tolkar dem så att den ena bebyggelsen består av ett par bojar med lina emellan. Knappast att jämföra med exploatering av strandnära lägen med hus eller fusksjöbodar, mera med att avsiktligt förtöja sin båt så att man tar mer plats i anspråk än nödvändigt, för att hålla andra båtar på avstånd.

Den andra bildtexten nämner att någon tagit bort bergdubbar, vilket inte heller är riktigt att jämföra med husbyggen, och den brygga som nämns kan jag inte se.

Det finns säkert fler, och mera signifikanta, exempel på hindrande byggen, och jag trodde ju att de som mest högljutt klagar över sådant skulle veta något specifikt.
Hoppas Brendan och piraten kommer med exempel också.

Håkan


Seawolfs exempel, Kärrsön, är en mardröm. Ön köptes för något decennium sedan av en privatperson, som gör allt för att privatisera ön och motarbeta allemansrätten. Och dessa elkablar med enorma, fula skyltar som förbjuder ankring på stora ytor gör inte att man blir på bättre humör. Kärrsöarkipelagen, det tidigare så fina naturhamnsområdet har inte alls samma företräden längre. Privatisering som för tankarna till katastrofen norska Sörlandet.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum