Försvunna naturhamnar

av Brendan, söndag, oktober 18, 2009, 18:42 (5313 dagar sedan) @ Pirateking

Ja! Det var en bra tråd det här. Under vintern så kommer jag att skriva till Unesco och framföra mina ideer och synpunkter. Det bästa hade förstås varit att de lokalt ansvariga skulle bestämt men jag litar inte på de herrarna.
Så då återstår en sak: Kör över dom.

Unesco låter intressant, men jag vet inte mycket annat än att de utser vissa områden till världsarv.

Som du kanske sett har jag skrivit mycket om "Det våldtagna Bohuslän" på andra seglingsfora. Kan min lista över störningar - allt ifrån skräpsten från stenindustrins tid till vindkraftverk, petrokemiska industrier, lågbroar och nedskräpning från Nordsjön, var en utgångspunkt? Kanske har du mer, som jag inte har tänkt på?

Bilder säger mer än tusen ord. Jag har bilddokumenterat mycket av eländet.

Min dröm är att man istället för att hela tiden minska utrymmet för det rörliga friluftslivet som nu sker, öppnade skärgården än mer och istället för att bygga broar och vägbankar, muddrade upp och grävde kanaler. Tyvärr upphörde kustsjöfarten, men man hann med att gräva Sotenkanalen, Malö strömmar, muddra upp Hamburgsund mm. Tänk om det kunde bli en kanal vid Tjurpannan från Edsviken till Sannäsfjorden? Planer finns på en kanal från Skallhavet till Värbyfjorden vid Grundsund. Det finns mycket att göra, om alla goda krafter kunde samlas, innan det är för sent.

Fram för Bohuslän som världsarv!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum