Avatar

Ungern

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, torsdag, februari 27, 2020, 15:34 (35 dagar sedan) @ Håkan

Hemsk utveckling i Ungern. Ungern är ett av de europeiska länder SD sätter främst. Erik Almqvist och Kent Ekeroth verkar idag i Ungern. ”Kort uttryckt kan man säga att frihetlig socialkonservatism och nationalism är norm i Ungern och den svenska fåran av genus och mångkulturalism får man leta efter sympati för.”

https://www.svt.se/kultur/ungern-tar-bort-judiska-forfattare-fran-litteraturkanon?cmpid...

Man kan gott säga att den sortens nationalism är en väg rakt ner i helvetet.

Mvh Sven-Barry


Utvecklingen i Ungern följer ett nationalistiskt inåtblickande mönster som är oroväckande.

SD har såvitt jag sett och hört aldrig framhållit Ungern som bästa föredömet eller ens ett föredöme överhuvudtaget, med undantag för den restriktiva flyktingpolitiken som numera nästan alla andra svenska partier har på sina agendor.

De nämnda personerna har båda uteslutits ur SD, den ene för många år sedan och den andre för drygt två år sedan, på grund av deras för partiet oacceptabla ageranden.

Det är inte angett vilken text det citerade är från, men innehållet håller jag med om och det borde vara så i Sverige också.

Rensning i en litteraturkanon har en slags omvänd motsvarighet i Sverige, där det har förts fram i debatten att vi borde skaffa oss en sådan. Det är var och ens gissning vad för litteratur en sådan kanon skulle bestå av, speciellt om den skulle ställas samman före eller efter valet 2022.
Jämför också rensningen av böcker på bibliotek som till exempel TinTin, eller nyspråkliga böcker som Pippi Långstrump vars pappa inte längre är samma kung som förut.

Håkan

Vilka källor har du på att Kent Ekeroth och Erik Almqvist har blivit uteslutna? Att de förlorat sina officiella uppdrag är en annan sak.

Citatet kommer från en intervju med Erik Almqvist. Jag är inte alls förvånad över att ni har en samsyn i dessa frågor. SD är ju i grunden ett konservativt och nationalistiskt parti.

Jag borde naturligtvis i stället för "Ungern är ett av de europeiska länder SD sätter främst" ha skrivit "Ungern är ett av de europeiska länder medlemmar inom SD sätter främst".

Mig veterligen har SD ingen officiell linje vad gäller Ungern.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum