Avatar

Jag tror inte du har helt rätt Pinja.

av Nitgubben, torsdag, januari 27, 2011, 10:42 (4855 dagar sedan) @ Gunnar S

Jag ser samma utveckling som du Gunnar S och det är ingen vacker syn.

Det verkar som att när andra tankar, ideologier, om hur man kan leva tillsammans utan att alltid se till sig själv först tappar mark så står kyrkan genast där och börjar profitera på vårt behov av att befinna oss i sammanhang som är större än vi själva eller vår närmaste familjekrets.

Se bara hur svartrockarna lyckades överleva i Östeuropa i väntan på att tiden skulle vridas tillbaka till gamla roffarsamhällen där solidaritet & gemenskap är ord som tappat sina konkreta innehåll.

Vi får se hur det kommer att gå här hemma men än så länge verkar mina tankar stämma. Att omfamna, tillbedja, kapitalismen är ju även det en religion om ni frågar mig men den har inte samma hållbarhetstid som våra gamla religioner verkar ha.

Vi måste kanske först se på hur kapitalismen brakar ihop och sedan leva i en period av äldre religioner innan ngt bättre kommer att se dagens ljus. Den svenska vänliga modellen av socialism som såg till att alla fick plats och värde är ju slängd på soptippen där bara några få fortfarande strövar runt och försöker hålla idéerna vid liv.

Förbjud alla kyrkor
Förbjud alla religösa privatskolor
Riv alla kyrktorn och minareter och använd husen till ngt vettigt

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum