Avatar

Klipp från Egypten

av Håkan, Göteborg, söndag, januari 30, 2011, 16:07 (4852 dagar sedan) @ Pinja

Några reflexioner.

Först, jag är inte förolämpad av Gunnar S, hans tvärsäkerhet och snarhet att kategorisera andra och andras inlägg är jag van vid, och detta säger jag inte för att förolämpa honom. Så är det ju bara.
Och visst håller jag med om vad han skriver, i stort sett, och jag ser ingen nämnvärd skillnad mellan det och vad jag skrivit, också jag har dessutom träffat folk på barer som har berättat intressanta saker.

Men och ett viktigt men, även om endast ett litet fåtal av alla människor i en nation aktivt sympatiserar med och stöder extremister, så kan extremisterna ändå ta makten, just för att de länge har arbetet målmedvetet för detta och är organiserade. Och speciellt stor risk är det i länder med religiöst dominerat styre med diktatur och där folks allmänbildning just därför är begränsad och speciellt beträffande världen utanför det egna landet.

Det finns gott om tragiska exempel på sådana nationer, och det skall bli intressant att se om ytterligare några kommer att skapas av de pågående gatukravallerna.
För gatukravaller är det, det finns ingen som helst opposition med befintlig organisation och kapacitet att ens provisoriskt ta över regeringsmakten, utom militären - och brödraskapet.
Tyvärr, så ser jag på situationen just nu i Egypten.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum